Ποια είναι η διαδικασία για το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ

yalouroniko oxi

Το υαλουρονικό οξύ γίνεται με αναισθησία;

Για την θεραπεία με υαλουρονικό οξύ δεν χρειάζεται η χρήση αναισθητικού. Γίνεται μόνο απλή επάλειψη αναισθητικής κρέμας, τοπικά στα σημεία όπου θα γίνει η έγχυση, 40-45 λεπτά νωρίτερα. Το ίδιο το μείγμα μπορεί κάποιες φορές να περιέχει αναισθητικό. Κατά την διάρκεια της έγχυσης ίσως νιώσετε μια μικρή δυσφορία την ώρα που εισέρχεται στο δέρμα η βελόνα, δηλαδή για μερικά δευτερόλεπτα.

Πως πραγματοποιείται το υαλουρονικό οξύ

Ο πλαστικος χειρουργος, αφού εντοπίσει τα ελαττωματικά σημεία προχωράει στην εφαρμογή της θεραπείας. Με την χρήση μιας πολύ λεπτής βελόνας εγχέει υποδόρια την ποσότητα της ουσίας που απαιτείται και παράλληλα καθαρίζει την περιοχή με οινόπνευμα. Αναλόγως το βάθος των ρυτίδων διαφέρει ο αριθμός ή το είδος των ενέσεων με υαλουρονικο οξυ, καθώς και η στοιβάδα του δέρματος στην οποία ο πλαστικός στοχεύει με την ένεση. Τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά με την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία του υαλουρονικού οξέος

Η κάθε θεραπεία είναι εξατομικευμένη. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια μπορεί να ποικίλλει από λίγα λεπτά έως μισή ώρα το περισσότερο. Επιπλέον ανάλογα με την ένταση του προβλήματος ποικίλλει και ο αριθμός των συνεδριών (1-3). Για σοβαρά ελαττώματα είναι πιθανό να απαιτείται πάνω από μία μεμονωμένη συνεδρία, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα επιτευχθούν τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα από το υαλουρονικό οξύ;

Τα αποτελέσματα διαρκούν 6-9 μήνες αναλόγως το οργανισμό και την υπάρχουσα ελαστικότητα του εκάστοτε δέρματος. Για την συντήρηση των αποτελεσμάτων μπορείτε να λαμβάνετε 2-3 θεραπείες με υαλουρονικό οξύ ανά  έτος.

Υαλουρονικό οξύ Παρενέργειες;

Οι παρενέργειες από την έγχυση υαλουρονικου οξεος είναι ελάχιστες καθώς η τεχνική είναι ιδιαίτερα ατραυματική, και προσωρινές. Συνηθέστερες παρενέργειες είναι στα σημεία των ενέσεων το ελαφρύ κοκκίνισμα, που διαρκεί για κάποιες ώρες μετά την θεραπεία, και ο σχηματισμός μικροσκοπικών όζων. Οι όζοι αυτοί δεν είναι ορατοί με το μάτι μπορείτε μόνο να τους αισθανθείτε με την αφή. Υποχωρούν με το πέρας των ημερών. Σοβαρότερες παρενέργειες όπως η μόλυνση είναι εξαιρετικά σπάνιες αφού ο πλαστικος χειρουργός χρησιμοποιεί βελόνες μίας χρήσης. Η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης στο φάρμακο είναι εξίσου σπάνιο φαινόμενο και αντιμετωπίζεται επί τόπου από τον γιατρό.

Μετά το υαλουρονικο οξυ

Μετά το υαλουρονικό οξύ μπορείτε να τοποθετήσετε στην περιοχή που αντιμετωπίστηκε επιθέματα πάγου, με την προϋπόθεση να μην έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορείτε να επιτρέψετε στις δραστηριότητές σας και να μακιγιαριστείτε κανονικά. Ο γιατρός θα σας συστήσει να αποφύγετε την άσκηση πίεσης στην περιοχή της θεραπείας προς αποφυγή της μετακίνησης της ουσίας. Την σύσταση αυτή θα πρέπει να ακολουθήσετε για 2-3 ημέρες.  Αποφύγετε ακόμη για κάποιες ημέρες τον ζεστό αέρα (πιστολάκι) κοντά στην περιοχή που αντιμετωπίστηκε, την ηλιοθεραπεία, την σάουνα, το χαμάμ, μέρη και δραστηριότητες δηλαδή που θα προκαλέσουν άνοδο της θερμοκρασίας και θα έχουν επίπτωση στην δράση του φαρμάκου. Ακόμη αποφύγετε την επίσκεψη στον οδοντίατρο για 3-4 ημέρες.