Χημικο Peeling

Σχετικά με την διαδικασία του χημικού peeling

χημικό peeling

 

 

 

 

 

 

 

Πως γίνεται το χημικό peeling (video);

 

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η κάθε θεραπεία είναι εξατομικευμένη. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια μπορεί να ποικίλλει από λίγα λεπτά έως 20 λεπτά το περισσότερο. Επιπλέον ανάλογα με την ένταση του προβλήματος και τον τύπο του οξέος που χρησιμοποιείται και το βάθος της θεραπείας,  ποικίλλει ο αριθμός των συνεδριών (1-6).

 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα κυμαίνονται ανάλογα με το βάθος της θεραπείας και τον εκάστοτε οργανισμό (λόγου χάρη η ελαστικότητα του δέρματος). Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν μερικούς μήνες, ενώ με την κατάλληλη συντήρηση (επανάληψη της διαδικασίας σε κάποιους μήνες) διαρκούν για χρόνια. Σχετικά με τις επαναληπτικές διαδικασίες μιλήστε με τον πλαστικό χειρουργό σας.

 

Το χημικό peeling έχει παρενέργειες;

Το χημικό peeling  αποτελεί μια πολύ ασφαλής διαδικασία όταν γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Οι παρενέργειες ποικίλλουν ανάλογα με το βάθος του peeling αλλά είναι προσωρινές (από 3 εβδομάδες έως 3 μήνες διάρκεια το περισσότερο). Συνηθέστερες παρενέργειες είναι η ερυθρότητα , το τσούξιμο, το αίσθημα καύσου, η απολέπιση, η δημιουργία «κρούστας». Όλα τα παραπάνω συμπτώματα υποχωρούν με το πέρας των ημερών και των εβδομάδων. Σοβαρότερες παρενέργειες όπως είναι η μόλυνση και οι μόνιμες ουλές είναι εξαιρετικά σπάνιες και αντιμετωπίζονται από τον πλαστικό χειρουργό.

 

Μετά τη θεραπεία

Μετά τη διαδικασία ο γιατρός θα σας συστήσει ορισμένες κρέμες για την περιποίηση του δέρματος ή εάν η κατάσταση του δέρματος το επιτρέπει κάποια ειδικά προϊόντα ανανέωσης (peel booster) για να παραταθεί η διέγερση του ιστού και τα οφέλη της θεραπείας. Είναι πολύ σημαντική η φωτοπροστασία μετά από ένα χημικό peeling . Να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο κατά τις πρώτες ημέρες και να φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας ( SPF 50), καθημερινά, ανεξαρτήτως εποχής.