Χημικο Peeling

Βαθύ χημικό peeling

βαθύ χημικό peeling

Το βαθύ χημικό peeling  είναι η σωστή επιλογή για δέρματα κατεστραμμένα από τον ήλιο, δέρματα με σημαδια ακμης ή και ουλες ακμης, κηλιδες, παναδες και για την αντιμετώπιση  προ-καρκινικών νεοπλασιών.  Η χημική ουσία που χρησιμοποιείται για το βαθύ χημικό peeling  είναι κατά βάση η φαινόλη, η οποία έχει την ιδιότητα να διεισδύει στο κατώτερο στρώμα του δέρματος. Το βαθύ peeling  πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και άλλα φάρμακα για την αντιμετώπιση της δυσφορίας. Πριν το βαθύ χημικό peeling  γίνεται μία προετοιμασία του δέρματος για 8 εβδομάδες το περισσότερο για να διεισδύσει το χημικό διάλυμα ομοιόμορφα και βαθιά και για να επιταχυνθεί η αποθεραπεία. Η προετοιμασία γίνεται με κρέμες  και με ελαφρύτερα peelings.

Βαθύ χημικό peeling – Διαδικασία

  1. Θα σας δοθεί ένα ηρεμιστικό για να χαλαρώσετε και ο πλαστικός χειρουργός θα εφαρμόσει ένα τοπικό αναισθητικό στο πρόσωπό σας.
  2. Ακολουθεί ο καθαρισμός του προσώπου.
  3. Η φαινόλη τοποθετείται στο δέρμα όπου και παραμένει για λίγα λεπτά.
  4. Η περιοχή της θεραπείας θα λάβει ένα υπόλευκο γκρι χρώμα (σαν μάσκα).
  5. Το χημικό peeling εξουδετερώνεται με νερό.
  6. Θα γίνει επάλειψη με ειδική αλοιφή για να αποτραπεί η ξηρότητα και η δυσφορία. Είναι πιθανό ο γιατρός να καλύψει το πρόσωπό σας με γάζα αντί για την χρήση αλοιφής.

Μετά το βαθύ χημικό peeling

Μετά την εφαρμογή του peeling το πρόσωπό σας θα ξεραθεί και θα ξεφλουδίσει. Για αρκετές ημέρες το δέρμα σας θα είναι ερυθρό και θα νιώθετε δυσφορία. Ο γιατρός θα σας χορηγήσει παυσίπονα. Τυχόν διόγκωση θα υποχωρήσει σε διάστημα δύο εβδομάδων, ωστόσο η ερυθρότητα μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες. Θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην εργασία και τις συνήθεις δραστηριότητες σας, 2 εβδομάδες μετά την θεραπεία. Τότε το δέρμα σας θα έχει επουλωθεί τόσο ώστε να φοράτε μακιγιάζ. Το βαθύ χημικό peeling  προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα που μπορεί να διαρκέσουν έως και 10 χρόνια.

Οι κίνδυνοι από το χημικό peeling  είναι:

Καθώς η θεραπεία γίνεται σε μεγάλο βάθος το δέρμα χάνει την ικανότητα παραγωγής χρωστικών ουσιών, δηλαδή δεν «μαυρίζει». Γι’ αυτό είναι καίριας σημασίας να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο. Ακόμα η φαινόλη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα σε άτομα με καρδιακές παθήσεις. Εάν πάσχετε από καρδιολογικό νόσημα θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας πριν από την θεραπεία.