Χημικο Peeling

Μεσαίας διαβάθμισης χημικό peeling

μεσαίο χημικό peeling

Το μεσαίο χημικό peeling  είναι η σωστή επιλογή για εσάς εάν το δέρμα σας παρουσιάζει βαθύτερες ρυτιδες, σημαδια ακμης και δυσχρωμιες. Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για αυτό το είδος χημικού peeling στοχεύει στην απομάκρυνση των κυττάρων του δέρματος τόσο από την επιδερμίδα όσο και από το ανώτερο τμήμα του χόριου (μεσαίο στρώμα του δέρματος). Για το peeling  ο πλαστικός χειρουργός θα χρησιμοποιήσει τριχλωροξικό οξύ (TCA), το οποίο ορισμένες φορές χρησιμοποιείται και σε συνδυασμό με γλυκολικό οξύ ή φαινόλη για βέλτιστα αποτελέσματα. Μπορείτε να κάνετε χημικό peeling μεσαίας διαβάθμισης  ανά κάποιους μήνες ώστε να διατηρήσετε το νέο, λαμπερό σας δέρμα.

Μεσαίας διαβάθμισης χημικό peeling – Διαδικασία

  1. Καθαρισμός προσώπου.
  2. Το χημικό διάλυμα τοποθετείται στο δέρμα όπου και παραμένει για λίγη ώρα. Είναι πιθανό να αισθανθείτε ελαφρύ τσούξιμο ή κάψιμο.
  3. Η περιοχή της θεραπείας θα λάβει ένα υπόλευκο γκρι χρώμα (σαν μάσκα).
  4. Το χημικό peeling εξουδετερώνεται με κρύες κομπρέσες φυσιολογικού ορού.

Μετά το μεσαίας διαβάθμισης χημικό peeling

Μετά την εφαρμογή του χημικού peeling  το δέρμα σας θα είναι κόκκινο ή καφέ για αρκετές ημέρες μετά. Μπορεί να χρειαστούν έως και έξι εβδομάδες μέχρι το δέρμα σας να επανέλθει στο κανονικό. Κατά τα άλλα το τριχλωροξικό οξύ (TCA) θα προκαλέσει τις ίδιες παρενέργειες με το επιφανειακό peeling , δηλαδή ελαφρύ τσούξιμο και ξηρότητα. Συνίσταται να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για κάποιους μήνες.

Χημικό peeling – Κίνδυνοι

  • Η υπερμελάγχρωση, η οποία προλαμβάνεται με την χρήση αντιλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.
  • Η μόλυνση, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν εξοικειωμένο με την διαδικασία ειδικό.
  • Οι μόνιμες ουλές οι οποίες όμως αποτελούν ιδιαίτερα σπάνιο κίνδυνο.
  • Η ερυθρότητα, η οποία εμφανίζεται σε όλους μετά χημικό peeling , ωστόσο σε ορισμένους ανθρώπους μπορεί να διαρκέσει για μεγαλύτερο διάστημα.