Μεσοθεραπεια με υαλουρονικο οξυ & βιταμινες [Ενυδατωση]

Σχετικά με την μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες

mesotherapeia yalouroniko oksi

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες γίνεται με αναισθησία;

Όχι. Για την μεσοθεραπεια δεν απαιτείται αναισθησία. Το πιθανότεροι είναι να πραγματοποιηθεί απλή επάλειψη με αναισθητική κρέμα στην περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί, προς αποφυγή τυχόν ενόχλησης. Είναι πιθανό να αισθανθείτε ένα ελαφρύ τσίμπημα κατά την διάρκεια των ενέσεων.

 

Πως πραγματοποιείται η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες;

Πριν από την θεραπεία πραγματοποιείται ένα ήπιο peeling με γλυκολικό οξύ. Το χημικό peeling βοηθά να εισχωρήσουν οι βιταμίνες βαθύτερα στο δέρμα. Αφού το γλυκολικό οξύ εξουδετερωθεί, ακολουθεί ένας αριθμός μικροενέσεων στην επιφάνεια του δέρματος. Ο πλαστικός  χειρουργός πραγματοποιεί τις εγχύσεις των συστατικών ενώ παράλληλα καθαρίζει το δέρμα με αντιβακτηριδιακούς παράγοντες. Κατόπιν εφαρμόζει έναν ενυδατικό ορό στην περιοχή που αντιμετωπίστηκε για να βοηθήσει την επιδερμίδα να ανακάμψει γρηγορότερα. Το δέρμα θα είναι ελαφρώς κόκκινο αμέσως μετά την διαδικασία αλλά τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή άμεσα. Το δέρμα σας θα είναι πιο φρέσκο και λαμπερό ήδη από την πρώτη συνεδρία.

 

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες – Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 25-30 λεπτά. Ωστόσο, ο/η ασθενής θα πρέπει να βρίσκεται στο ιατρείο περίπου μία ώρα με 45 λεπτά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα της θεραπείας προκειμένου να γίνει η εφαρμογή της αναισθητικής κρέμας στο σημείο που θα αντιμετωπιστεί.

 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα από την μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες;

Τα αποτελέσματα από την μεσοθεραπεια διαρκούν 3-6 μήνες. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων κυμαίνεται από άτομο σε άτομο ανάλογα με την φυσική ελαστικότητα του δέρματός του αλλά και την φροντίδα της επιδερμίδας του μετά από την θεραπεία.  Για την διατήρηση των αποτελεσμάτων συνίσταται η επανάληψη της μεσοθεραπείας ανά κάποιους μήνες.

Πόσες συνεδρίες πραγματοποιούνται για την ολοκλήρωση της μεσοθεραπείας;

Μια ολοκληρωμένη θεραπεία μεσοθεραπείας χρειάζεται 3-6 συνεδρίες σε διάστημα 2 εβδομάδων. Οι ασθενείς που είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας και επιθυμούν να τα διατηρήσουν, επιλέγουν συνήθως μία διαδικασία συντήρησης κάθε 2-3 μήνες, ώστε να κρατηθεί το δέρμα τους υγιές και φωτεινό.

 

Έχει η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες παρενέργειες;

Τυχόν παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν και αφορούν στην περιοχή της θεραπείας. Αυτές είναι:

  • Ενόχληση
  • Πόνος, σπάνια αλλά αν υπάρξει αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή
  • Προσωρινοί μώλωπες, υποχωρούν φυσικά λίγες ημέρες μετά την μεσοθεραπεία
  • Μόλυνση, εξαιρετικά σπάνια. Οι βελόνες που χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός στην Regen είναι για μία και μοναδική χρήση οπότε δεν συντρέχει τέτοιος κίνδυνος.

 

Μετά την μεσοθεραπεία με υαλουρονικό Οξύ και βιταμίνες

Το πιθανότερο είναι να αισθάνεστε ευαίσθητη την περιοχή της θεραπείας για λίγες ημέρες. Οι μώλωπες και τυχόν ελαφρύ πρήξιμο δεν θα πρέπει να σας ανησυχούν καθώς μέρα με την ημέρα θα απαλύνουν. Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο πλαστικός χειρουργός για να ελαχιστοποιήσετε τα συμπτώματα.  Αν κάποιο από τα συμπτώματα σας ανησυχεί να μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας. Δεν υπάρχει κάποιος απόλυτος περιορισμός. Θα έχετε την δυνατότητα να επιστρέψετε άμεσα στις κοινωνικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις σε λίγες ημέρες ή και την ίδια ημέρα.