Μεσοθεραπεια με καφεϊνη [ Καταπολεμηση Κυτταριτιδας]

Μεσοθεραπεία με καφεΐνη Διαδικασία

μεσοθεραπεία καφείνη

Η μεσοθεραπεία με καφεΐνη γίνεται με αναισθησία;

Όχι. Η μεσοθεραπεία με καφεΐνη δεν απαιτεί αναισθησία. Συνήθως πριν από την θεραπεία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα στις περιοχές που θα αντιμετωπιστούν ή μπορεί και το ίδιο το φαρμακευτικό σκεύασμα να περιλαμβάνει μικρή ποσότητα αναισθητικού. Είναι πιθανό να αισθανθείτε στιγμιαία το τσίμπημα από την ένεση.

Πως πραγματοποιείται η μεσοθεραπεία με καφεΐνη;

Αρχικά τοποθετείται η αναισθητική κρέμα στα σημεία εφαρμογής της θεραπείας, περίπου 45 λεπτά νωρίτερα. Στην συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός, με μία λεπτή βελόνα πραγματοποιεί την έγχυση του πλάσματος στο δέρμα του ασθενούς, καθαρίζοντας παράλληλα την περιοχή της εφαρμογής με αντιβακτηριδιακούς παράγοντες.

Δοσολογία και Χορήγηση

Ο αριθμός των ενέσεων όπως και ο αριθμός των συνεδριών, κυμαίνονται με βάση τις ανάγκες των προβληματικών περιοχών και τον αριθμό των περιοχών που αντιμετωπίζονται.

Μεσοθεραπεία με καφεΐνη – Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 15-35 λεπτά και κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των περιοχών που αντιμετωπίζονται. Ωστόσο, ο ασθενής θα πρέπει να βρίσκεται στο ιατρείο μία περίπου ώρα πριν την θεραπεία προκειμένου να γίνει η εφαρμογή της αναισθητικής κρέμας. Συνήθως η διάρκεια που απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας είναι 3-5 συνεδρίες με διαστήματα ηρεμίας ενδιάμεσα (1-2 εβδομάδες).

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα από την μεσοθεραπεία με καφεΐνη;

Τα αποτελέσματα από την μεσοθεραπεια διαρκούν έναν περίπου χρόνο. Με μία σωστή διατροφή, λήψη υγρών και μεσοθεραπείες συντήρησης 1-2 φορές τον χρόνο, τα αποτελέσματα μπορεί να διατηρηθούν επ’ αόριστον. Η μακρόχρονη διατήρηση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει πως δεν υπάρχουν ορμονικές διαταραχές οι οποίες συντελούν στην επανεμφάνισή της κυτταριτιδας.

Έχει η μεσοθεραπεία με καφεΐνη παρενέργειες;

  • Ενόχληση
  • Πόνος, σπάνια αλλά αν υπάρξει αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή
  • Προσωρινοί μώλωπες, υποχωρούν φυσικά λίγες ημέρες μετά την μεσοθεραπεία
  • Μόλυνση, εξαιρετικά σπάνια. Οι βελόνες που χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός στην regen είναι για μία και μοναδική χρήση οπότε δεν συντρέχει τέτοιος κίνδυνος.

Μετά την μεσοθεραπεία με καφεΐνη

Το πιθανότερο είναι να αισθάνεστε ευαίσθητη την περιοχή της θεραπείας για λίγες ημέρες. Είναι φυσικό να υπάρξουν κάποιοι μώλωπες στην περιοχή της θεραπείες ή και ελαφρύ οίδημα. Και τα δύο είναι απολύτως φυσιολογικά και θα υποχωρήσουν τις επόμενες ημέρες. Αποφύγετε το ντους με ζεστό νερό, προτιμήστε κρύο ή χλιαρό.  Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο πλαστικός χειρουργός για να ελαχιστοποιήσετε τα συμπτώματα.  Αν κάποιο από τα συμπτώματα σας ανησυχεί να μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Θα έχετε την δυνατότητα να επιστρέψετε άμεσα στις κοινωνικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις σε λίγες ημέρες ή και την ίδια ημέρα.