Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP –

Ποια είναι η διαδικασία

PRP

 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP γίνεται με αναισθησία;

Όχι. Η αυτολογη μεσοθεραπεια PRP δεν απαιτεί αναισθησία. Πραγματοποιείται επάλειψη αναισθητικής κρέμας στις περιοχές που θα γίνουν οι εγχύσεις. Είναι πιθανό να αισθανθείτε ελαφρά ενόχληση κατά την διάρκεια των ενέσεων.

Πως πραγματοποιείται η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP;

Αρχικά τοποθετείται η αναισθητική κρέμα στα σημεία εφαρμογής της θεραπείας, περίπου 45 λεπτά νωρίτερα. Στην συνέχεια ο πλαστικό χειρουργός λαμβάνει μία ποσότητα αίματος από τον ασθενής, σχεδόν όσο απαιτείται σε μία γενική αίματος. Κατόπιν ο γιατρός επεξεργάζεται το αίμα. Πρώτα με την διαδικασία της φυγοκέντρισης επιτυγχάνει την απομόνωση του πλάσματος και των αιμοπεταλίων από αυτό. Στην συνέχεια με την χρήση ιόντων ασβεστίου διεγείρει τα αιμοπετάλια τα οποία απελευθερώνουν τους αυξητικούς παράγοντες που υπάρχουν στο πλάσμα του αίματος. Κατόπιν ο πλαστικός χειρουργός, με μία λεπτή βελόνα πραγματοποιεί την έγχυση του πλάσματος στο δέρμα του ασθενούς, καθαρίζοντας παράλληλα την περιοχή της εφαρμογής με αντιβακτηριδιακούς παράγοντες.

Δοσολογία και Χορήγηση

Ο αριθμός των ενέσεων όπως και ο αριθμός των συνεδριών, κυμαίνονται με βάση τις ανάγκες των προβληματικών περιοχών του προσώπου (βάθος ρυτίδων και γραμμών).

Πόσο διαρκεί η διαδικασία της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP;

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 20- 30 λεπτά και κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των περιοχών που αντιμετωπίζονται. Ωστόσο, ο ασθενής θα πρέπει να βρίσκεται στο ιατρείο μία περίπου ώρα πριν την θεραπεία προκειμένου να γίνει η εφαρμογή της αναισθητικής κρέμας καθώς και η αιμοληψία.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP;

Τα αποτελέσματα από την αυτολογη μεσοθεραπεια διαρκούν έναν χρόνο. Για την διατήρηση των αποτελεσμάτων συνίσταται η επανάληψη της αυτόλογης μεσοθεραπείας μία φορά ανά 1- 1,5 έτος.

Ποιές είναι οι παρενέργειες της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP;

  • Ενόχληση
  • Πόνος, αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή
  • Προσωρινοί μώλωπες, υποχωρούν φυσικά λίγες ημέρες ή και ώρες μετά την μεσοθεραπεία
  • Μόλυνση,προλαμβάνεται με την σωστή αποστείρωση των εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την αυτολογη μεσοθεραπεια.

Μετά την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Το πιθανότερο είναι να αισθάνεστε ευαίσθητη την περιοχή της θεραπείας για λίγες ημέρες. Οι μώλωπες και τυχόν ελαφρύ πρήξιμο δεν θα πρέπει να σας ανησυχούν καθώς μέρα με την ημέρα θα απαλύνουν. Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο πλαστικός χειρουργός για να ελαχιστοποιήσετε τα συμπτώματα.  Αν κάποιο από τα συμπτώματα σας ανησυχεί να μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας. Δεν υπάρχει κάποιος απόλυτος περιορισμός. Θα έχετε την δυνατότητα να επιστρέψετε άμεσα στις κοινωνικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις σε λίγες ημέρες ή και την ίδια ημέρα.