Μεσοθεραπεια

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μία ενέσιμη τεχνική που χρησιμοποιείται για την βελτίωση ποικίλων προβλημάτων του δέρματος, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Η μέθοδος της μεσοθεραπείας, της έγχυσης δηλαδή ουσιών ενέσιμα στο δέρμα, είναι μία ασφαλής διαδικασία. Πολύ πριν την χρήση της στην κοσμητική ιατρική, είχε χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση μυοσκελετικών και νευρολογικών προβλημάτων. Η μέθοδος συνίσταται στην έγχυση διαφόρων ουσιών στο χόριο του δέρματος. Το χόριο, γνωστό και ως μεσόδερμα, είναι η στοιβάδα εκείνη του δέρματος που βρίσκεται μεταξύ λίπους και συνδετικού ιστού. Στο χόριο βρίσκεται το κολλαγόνο, του οποίου η παραγωγή με τα χρόνια ελαττώνεται. Με την διαδικασία της μεσοθεραπείας ενεργοποιείται η παραγωγή νέου κολλαγόνου. Το συστατικό αυτό στο οποίο οφείλονται η σφριγηλότητα και πληρότητα του δέρματος ανανεώνεται με αποτέλεσμα  την αναζωογόνηση και λείανση του δέρματος.  Σκοπός λοιπόν είναι από την μία η νεοκολλαγένεση και από την άλλη να εισέλθουν στο δέρμα οι ουσίες εκείνες που θα αντιμετωπίσουν το εκάστοτε πρόβλημα. Ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά την μεσοθεραπεία είναι το υαλουρονικό οξύ, αυτόλογες ουσίες, βιταμίνες, καφεΐνη, κολλαγόνο και φωσφατιδοχολήνη.

κολλαγόνο

Η μεσοθεραπεία ως  αισθητική θεραπεία προσφέρει ένα φάσμα θεραπειών για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας, ενώ κάθε είδος της χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαφορετικών προβλημάτων και βλαβών του δέρματος.

Δερματικές «παρατυπίες» μπορεί αποτελούν οι ρυτίδες, τα σημάδια ακμής, άλλες ουλές, και οι αλλαγές στο χρώμα του δέρματος όπως οι φακίδες, οι κηλίδες και τα ορατά αιμοφόρα αγγεία. Οι δερματικές διαταραχές που οφείλονται στον ήλιο, την γήρανση ή ακόμα και στην κληρονομικότητα, συχνά συμβάλουν στην δυσαρμονία του δέρματος του προσώπου και του σώματος. Επιπλέον, το δέρμα μπορεί να χάσει τον τόνο του, να χαλαρώσει και σε ορισμένες περιοχές να αναπτύξει κυτταρίτιδα ή τοπικό πάχος.

μεσοθεραπεία κυτταρίτιδα

Συνεπώς η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται σε πολλές και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους διαδικασίες. Επίσης το βάθος της τοποθέτησης του υλικού μπορεί είναι διαφορετικό. Οι δύο βασικές εφαρμογές της μεσοθεραπείας είναι αφενός για την βελτίωση της υφής του δέρματος του προσώπου και αφετέρου για την  καταπολέμησης κυτταρίτιδας και την λιποδιάλυση. Η μεσοθεραπεία μπορεί τέλος να εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι ραγάδες (ραβδώσεις), η απώλεια μαλλιών, η διόρθωση ρυτίδων κτλ. Όσο αφορά στην βελτίωση της υφής του προσώπου, η μεσοθεραπεία απευθύνεται σε δέρματα αφυδατωμένα, τα οποία εμφανίζουν ρυτίδωση. Αναφορικά με το σώμα βοηθά στην καταπολέμηση κυτταρίτιδας όταν το δέρμα δεν έχει υποστεί μεγάλη χαλάρωση, ενώ μπορεί να συντελέσει στην λιποδιάλυση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος που εμφανίζουν τοπικό πάχος.