Ποια είναι η διαδικασία του botox

dysport

Το botox γίνεται με αναισθησία;

Για το Botox δεν χρειάζεται κάποια βαριά μέθοδος αναισθησίας. Συνήθως γίνεται επάλειψη αναισθητικής κρέμας στο σημείο που θα εφαρμοστεί η ένεση botox και το περισσότερο που μπορεί να νιώσετε είναι ένα απαλό τσίμπημα για δευτερόλεπτα. Όταν αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα πολλαπλά σημεία μπορεί να επιλεχθεί από τον ασθενή η τοπική αναισθησία προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η διαδικασία θα είναι τελείως ανώδυνη.

Πως πραγματοποιείται το botox ;

Το botox ως αισθητική θεραπεία πραγματοποιείται κυρίως στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στο άνω μέρος του προσώπου. Το πρόσωπο έχει 43 μύες στο σύνολο, νεύρα και αγγεία γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή από μέρους του ειδικού που θα εφαρμόσει τις ενέσεις. Τα επιθυμητά σημεία μαρκάρονται εκ των προτέρων. Ο ασθενής κάθεται αναπαυτικά σε μία ειδική καρέκλα και τοποθετείται η αναισθητική κρέμα ή γίνεται η τοπική αναισθησία στην περιοχή. Όταν η περιοχή μουδιάσει ο γιατρός ξεκινά την εφαρμογή του botox. Για την εφαρμογή χρησιμοποιεί μία εξαιρετικά λεπτή βελόνα. Με την βελόνα αυτή πραγματοποιεί την έγχυση της βοτουλινικής τοξίνης στους μύες που φέρουν τις ρυτιδες. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστρέφετε κανονικά στις δραστηριότητές σας.

Δοσολογία και Χορήγηση

Ο αριθμός των ενέσεων κυμαίνεται ανάλογα με την έκταση και τις ανάγκες της προβληματικής περιοχής (βάθος των ρυτίδων ή γραμμών). Κοντά στα μάτια συνηθέστερα πραγματοποιούνται 3 ενέσεις botox ενώ στο μεσόφρυο 5 ή και περισσότερες. Η δοσολογία κυμαίνεται αναλόγως την εταιρία (Dysport, botox) και ομοίως τις ανάγκες κάθε περίπτωσης. Η συνήθης δοσολογία είναι 50 μονάδες botox.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία του botox ;

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 15- 30 λεπτά και κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των περιοχών που αντιμετωπίζονται.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα από το botox;

Τα αποτελέσματα του Botox διαρκούν 3-6 μήνες. Για την διατήρηση των αποτελεσμάτων συνίσταται η επανάληψη του botox ανά διαστήματα.

Έχει το botox παρενέργειες;

  • Ενόχληση
  • Προσωρινές μελανιές
  • Ημικρανία ή Πονοκέφαλος έχουν παρατηρηθεί σε σπάνιες περιπτώσεις ασθενών
  • Ερυθρότητα στην περιοχή που διαρκεί μόνο προσωρινά
  • Δύσπνοια που οφείλεται στην μετακίνηση της ουσίας του botox (αλλαντικη τοξινη)

 

Το πιθανότερο είναι να μην έχετε κανένα από τα παραπάνω συμπτώματα και απλώς να αισθάνεστε ευαίσθητη την περιοχή της θεραπείας και να δείτε ελαφρές μελανιές μετά από 2-3 μέρες, οι οποίες καλύπτονται με το μακιγιάζ. Εάν ακολουθήστε τις οδηγίες του πλαστικού σας μετά από την διαδικασία τα συμπτώματα θα είναι ελαφρά και θα έχουν διάρκεια μόνο λίγες ώρες με ημέρες. Αν παρ’ όλα αυτά σας ανησυχεί το οτιδήποτε να μην διστάσετε να ενημερώσετε άμεσα τον γιατρό σας.

 Μετά το botox

Αποφύγετε την τριβή/πίεση/μασάζ στην περιοχή όπου εφαρμόστηκε το botox. Είναι τα τρία πράγματα που θα πρέπει να τηρήσετε διαφορετικά διακινδυνεύετε την μετακίνηση της ουσίας σε άλλο σημείο του προσώπου σας. Κατά τα άλλα δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη σύσταση και θα έχετε την δυνατότητα να επιστρέψετε στις κοινωνικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις αμέσως μετά το botox.