Μειωτικη Στηθους

Σχετικά με την επέμβαση της μειωτικής στήθους

epemvasi-meiwtikis-stithous

Τύποι αναισθησίας στη μειωτική στηθους

Επειδή η πλαστική χειρουργική επέμβαση για την αφαιρεση στηθους μπορεί να διαρκέσει κάποιες ώρες συνηθίζεται η ολική αναισθησία, ώστε να «κοιμάστε» και να είστε άνετα καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας.

 

Που θα γίνει η επέμβαση μειωτικής στήθους

Η πλαστική χειρουργική επέμβαση μειωτικη στηθους θα πραγματοποιηθεί στην χειρουργική αίθουσα του νοσοκομείου ή της κλινικής που συνεργάζεται ο πλαστικός χειρουργός. Πριν από την επέμβαση για την μειωση στηθους  θα συναντηθείτε με τον χειρουργό σας, τον αναισθησιολόγο και το νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Πώς γίνεται η επέμβαση μειωτικής στήθους;

Η τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην επέμβαση μειωτικής στήθους είναι αρκετές. Την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης αναλόγως την τεχνική ο πλαστικός χειρουργός θα μαρκάρει πάνω στο σώμα σας τα σημεία όπου θα γίνουν αργότερα οι τομές. Θα οδηγηθείτε στην χειρουργική αίθουσα και θα σας χορηγηθεί η αναισθησία.  Στην μειωτικη στηθους η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών επιλέγει γενική αναισθησία. Η  τοπική αναισθησία χρησιμοποιείται κυρίως σε διαδικασίες μειωσης στηθους με λιπογλυπτική και λιποαναρρόφηση. Αφού υποβληθείτε σε αναισθησία και ναρκωθείτε ο πλαστικός χειρουργός θα εκτελέσει την πλαστική  χειρουργική επέμβαση μειωσης του στηθους σας σύμφωνα με την προεπιλεγμένη τεχνική.

Αν και υπάρχει μια ποικιλία στις τεχνικές μειωτικης στηθους, οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν την αφαιρεση στηθους (μαστικού ιστού) και την επαναπροσαρμογή θηλαίας αλω. Μία από τις πιο συνήθεις διαδικασίες περιλαμβάνει μια τομή  σε σχήμα άγκυρας που περιβάλλει τη θηλαία άλω και εκτείνεται προς τα κάτω ως την πτυχή, δηλαδή την φυσική καμπύλη του στήθους. Στις περισσότερες περιπτώσεις η θηλή παραμένει συνδεδεμένη με το υπόλοιπο αδένα και τον λιπώδη ιστό, και απλώς μετακινείται πιο πάνω στο τοίχωμα του στήθους.

Στην περίπτωση εξαιρετικά μεγάλου στήθους μερικές φορές είναι απαραίτητη η αποκόλληση της  θηλής και της θηλαίας άλω και η μεταμόσχευσή τους ύστερα σε υψηλότερη θέση. Ο πλαστικός χειρουργός απομακρύνει την περίσσεια ιστού, λίπους και δέρματος  για να μειώσει το μέγεθος του κάθε μαστού προτού να μετακινηθούν η θηλή και η άλως στη νέα τους θέση. Στη συνέχεια φέρνει το δέρμα και από τις δύο πλευρές του στήθους προς τα κάτω και γύρω από την θηλαία άλω διαμορφώνοντας το περίγραμμα του νέου στήθους.

Για την καλύτερη αισθητική του περιγράμματος μπορεί να απομακρυνθεί η περίσσεια λίπους από τη μασχάλη και την πλευρική περιοχή του στήθους. Μετά από την αφαίρεση δέρματος και ιστών ο πλαστικός χειρουργός θα κάνει ράμματα βαθιά στον ιστό του μαστού καταβάλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνει τα σημάδια όσο το δυνατόν αφανή, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι τα σημάδια από την μειωτικη στηθους, όπως και στην ανορθωση στηθους, είναι μόνιμα και θα περάσουν αρκετοί μήνες ώσπου να αρχίσουν να ξεθωριάζουν.  Μερικές φορές μπορεί να  τοποθετηθεί ένας μικρός σωλήνας παροχετεύσεων για να αποστραγγίζει το πλεονάζον αίμα και τα υγρά.

 

epidesmos-stithous

Η επέμβαση θα διαρκέσει από 2-4 ώρες και η διάρκειά της θα εξαρτηθεί  από τον αριθμό των τομών και την ποσότητα του δέρματος και του ιστού που χρειάζεται να αφαιρεθεί. Τέλος, τα στήθη καλύπτονται με ειδικό επίδεσμο. Κατόπιν θα μεταφερθείτε σε ένα δωμάτιο ανάνηψης μέχρι να ανακτήσετε τις αισθήσεις σας. Βασιζόμενος στην φυσική σας κατάσταση ο πλαστικός χειρουργός θα έχει προκαθορίσει αν μετά την  πλαστική χειρουργική επέμβαση για την αφαιρεση στηθους θα επιστρέψετε στο σπίτι σας ή αν απαιτείται τουλάχιστον μία διανυκτέρευση στο νοσοκομείο. Ακόμα θα σας συσταθεί η χρήση ειδικού χειρουργικού σουτιέν.