Μειωτικη Στηθους

Είμαι ιδανική υποψήφια για μειωτική στήθους;

megalo-kai-vari-stithos

Οι ιδανικοί υποψήφιοι για μειωτικη στηθους πρέπει έχουν καλή υγεία, να μην πάσχουν από κάποια ασθένεια, να μην έχουν βεβαρημένο ιστορικό σοβαρών παθήσεων και τέλος πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για την έκβαση της επέμβασης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορεί να μην είστε υποψήφιος για την χειρουργική επέμβαση εάν καπνίζετε βαριά ή αν έχετε κόψει το κάπνισμα πρόσφατα. Το κάπνισμα μειώνει την ροή του αίματος προς τους ιστούς του σώματος και εμποδίζει την επούλωση του τραύματος. Η επούλωση των πληγών κατά την μειωτικη στηθους μπορεί να παραταθεί έως και 4 μήνες ενώ το αποτέλεσμα μπορεί να περιλαμβάνει αντιαισθητικές ουλές, απώλεια δέρματος, μόλυνση και πιθανή απώλεια της θηλή, περίπτωση που απαιτεί μοσχεύματα δέρματος για να επιλυθεί.

 

Πότε να καταφύγετε στην μειωτική στήθους;

 

1)     Για  προσωπικούς συναισθηματικούς λόγους ή λόγους υγείας.

Αν έχετε δυσανάλογα μεγάλα στήθη που προκαλούν χρόνιο πόνο στον αυχένα, στους ώμους, στην πλάτη, στην μέση ή άλλα σωματικά συμπτώματα  μπορείτε να εξετάσετε την αφαιρεση στηθους  με πλαστική χειρουργική επέμβαση. Ακόμα μπορεί να επιλέξετε την αφαιρεση στηθους  προκειμένου να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας στην φυσική σας δραστηριότητα, στο στυλ ένδυσης σας καθώς και για τη βελτίωση των αναλογιών σας και της αυτοπεποίθησής σας. Αν αντιμετωπίζετε και πτώση του μαστού (πεσμενο στηθος ) και επιθυμείτε ένα πιο στητο στηθος ,  θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ανορθωση στηθους εκτελείται ταυτόχρονα στο ίδιο χειρουργείο. Τέλος, η μειωτικη στηθους μπορεί να βελτιώσει τους πονοκεφάλους, την αυλάκωση των ώμων από τις τιράντες του σουτιέν και να συμβάλει στην άμβλυνση των προβλημάτων των νεύρων του χεριού και του αυχένα που προκαλεί η κακή στάση του σώματος.  Οι περισσότερες γυναίκες που προχωρούν σε μειωτικη στηθους  μένουν πολύ ικανοποιημένες με τα αποτελέσματα. Στην πλαστική χειρουργική αφαιρεση στηθους μπορεί επίσης να στραφούν οι άνδρες που πάσχουν από γυναικομαστία (ασυνήθιστα διευρυμένα αρσενικά στήθη).

2)     Σε ορισμένες περιπτώσεις δυσπλασίας του μαστού, όπως:

  • Μεγαλομαστία
  • Γιγαντομαστία