Τι είναι η μειωτικη στηθους;

Η μαστοπλαστική αναγωγή  που είναι ευρέως γνωστή ως μειωτικη στηθους, αλλά και ως αφαιρεση στηθους ή σμίκρυνση στήθους, είναι μια πλαστική χειρουργική επέμβαση η οποία μειώνει το μέγεθος του στήθους μέσω της απομάκρυνσης της περίσσειας δέρματος και μαστικού ιστού. Η θηλαία άλως (το χρωματισμένο δέρμα γύρω από τη θηλή) μπορεί να μειωθεί και να επανατοποθετηθεί εξίσου. Η μειωτικη στηθους είναι μία από τις πιο κοινές επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική η οποία πάντα πραγματοποιείται παράλληλα με την ανορθωση στηθους.

μεγαλο νουμερο σουτιεν

Οι γυναίκες με πολύ μεγάλο στήθος συχνά ταλαιπωρούνται για καιρό από το βάρος του μέχρι να σκεφτούν την αφαιρεση στηθους και να στραφούν τελικά στην μειωτικη στηθους . Μέχρι τότε έχουν περάσει από άσκοπη ταλαιπωρία χρόνων. Μόνο οι ιμάντες του σουτιέν που πιέζουν τους ώμους και κατ’ επέκταση τα νεύρα που περνούν από την περιοχή, μπορεί να προκαλέσουν εξαιρετική δυσφορία και πόνο. Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες με μεγάλο στήθος είναι να μην αναζητούν ειδικούς επαγγελματικούς στηθόδεσμους με αποτέλεσμα να συμπιέζουν κυριολεκτικά το στήθος μέσα σε μικρότερου μεγέθους σουτιέν. Η δυσφορία από τα δύο απλά αυτά γεγονότα συνήθως αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι και άλλα προβλήματα υγείας μπορεί να σχετίζονται με το μέγεθος του στήθους. Και πράγματι πολλά προβλήματα προκύπτουν από τις αλλαγές στην κανονική ανατομική δομή λόγω του υπερβολικού βάρους των μαστών.

πόνος στη μέση

Το εξαιρετικά μεγάλο στήθος έχει συνδεθεί με μια σειρά από σωματικές ενοχλήσεις που περιλαμβάνουν πόνους στη μέση, πόνους στον λαιμό, μούδιασμα στα δάχτυλα των χεριών, δύσπνοια και ημικρανίες. Ακόμη γνωρίζουμε πως καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν οι ώμοι γέρνουν φυσικά προς τα εμπρός. Στις γυναίκες με μεγάλο στήθος λόγω του αυξημένου βάρους που δέχονται, οι ώμοι γέρνουν επιπρόσθετα με αποτέλεσμα να δέχεται συμπίεση η θωρακική έξοδος από την οποία περνούν αγγεία και νεύρα. Για την γυναίκα αυτό μεταφράζεται σε πόνο που αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Τέλος, το μεγάλο στήθος αποτρέπει την γυναίκα από διάφορες δραστηριότητες. Από την αερόβια άσκηση μέχρι το να κάθεται απλά σε ένα γραφείο. Η μειωτικη στηθους έρχεται ως απάντηση στα προβλήματα υγείας αλλά και αισθητικής( πεσμενο στηθος λόγω βάρους) που προκαλεί το  μεγάλο στήθος.