Αυξητικη Στηθους

Είμαι ιδανικός υποψήφιος για αυξητική στήθους;

αυξητική στήθους

 

Η αυξητική στήθους μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία της γυναίκας αρκεί να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στήθους της. Οι ιδανικές υποψήφιες της αυξητικής πρέπει έχουν καλή υγεία, να μη πάσχουν από κάποια ασθένεια και να μην έχουν βεβαρημένο ιστορικό παρελθόν σοβαρών παθήσεων. Τέλος πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για την έκβαση της επέμβασης και να είναι σίγουρες για την απόφασή τους.
Συνιστάται να μη προχωρήσετε σε αυξητική στήθους στην περίπτωση που προγραμματίζετε να χάσετε κιλά ή προτού σταθεροποιήσετε το βάρος σας καθώς οι συνεχείς αυξομειώσεις θα επηρεάσουν και την εικόνα των μαστών σας. Η αυξητική στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε πριν είτε μετά από μια εγκυμοσύνη. Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της κύησης ή του θηλασμού. Οι γυναίκες που έχουν ήδη κάνει αυξητική μαστών είναι σε θέση να θηλάζουν κανονικά.

Παράγοντες που είναι αποτρεπτικοί για την αυξητική στήθους

1. Αν βλέπετε την αυξητική μαστών ως μία θεραπεία για την χαμηλή αυτοεκτίμηση, τις προβληματικές σχέσεις, την εικόνα του σώματός σας. Η αυξητική στήθους αλλάζει μόνο ένα μικρό τμήμα του σώματος και αν δεν έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες θα απογοητευτείτε .
2. Αν έχετε προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό με πολυάριθμες κύστες στους μαστούς ίσως να μην είστε κατάλληλη για προσθετικη στηθους καθώς οι συχνές βιοψίες που απαιτούνται για να αποκλειστεί ο κίνδυνος του καρκίνου του μαστού θέτουν σε κίνδυνο την ρήξη του εμφυτεύματος.
3. Η κακή ψυχική υγεία είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την αυξητική στήθους γιατί μπορεί να σας αποτρέψει από το να ακολουθήσετε τις προ και μετά εγχειρητικές κατευθυντήριες γραμμές, ή ακόμα και η απόφασή σας ενδεχομένως να έχει επηρεαστεί από άλλους.