Αυξητικη Στηθους

Είδη εμφυτευμάτων

eidh-emfuteumatwn-silikonis

Επιφάνεια του εμφυτεύματος

Στην προσθετική στήθους συναντώνται δύο τύποι εμφυτεύματος αναφορικά με την επιφάνειά τους: το λείο και το ανάγλυφο εμφύτευμα. Το ανάγλυφο εμφύτευμα αναπτύχθηκε για να μειώσει την μετεγχειρητική επιπλοκή της ρικνωτικής κάψας όπως υποδεικνύουν σχετικές μελέτες. Ωστόσο, πολλοί χειρουργοί έχουν άριστα αποτελέσματα με τα λεία μοσχεύματα. Ακόμη τα λεία μοσχεύματα έχουν μια μαλακότερη και πιο φυσική αίσθηση. Όταν κληθείτε να επιλέξετε, είναι σημαντικό να λάβετε την γνώμη του πλαστικού χειρουργού σας.

Σύσταση εμφυτεύματος

Το περίβλημα των εμφυτευμάτων είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη. Αυτό που αλλάζει είναι η εσωτερική τους σύσταση. Μπορεί να αποτελούνται από γέλη σιλικόνης ή από φυσιολογικό ορό(αλατούχο νερό). Η σύσταση του εμφυτεύματος δεν επηρεάζει την προσθετικη στηθους καθαυτή, μπορεί όμως να σχετίζεται με το αποτέλεσμα.

Σύγκριση εμφυτευμάτων από φυσιολογικό ορό και από γέλη σιλικόνης.

Φυσιολογικός Ορός ΣΙΛΙΚΟΝΗ
Υφή Σκληρότερο από μαστό Παρόμοια με μαστού
Κόστος Λιγότερο ακριβό Περισσότερο ακριβό
Τομή Μικρότερη τομή Μεγαλύτερη τομή
Κυματισμός Πιο πιθανός Λιγότερο πιθανός

 

Ρήξη Εύκολο να εντοπιστεί Δύσκολο να ανιχνευθεί

 

Σχήμα εμφυτεύματος

Στην αυξητικη στηθους υπάρχουν δύο τύποι στα σχήματος εμφυτευμάτων: τα ανατομικά γνωστά και ως δάκρυ λόγω του σχήματός τους, τα στρογγυλά και τα προσαρμόσιμα τύπου Beker. Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν τα στρογγυλά εμφυτεύματα στηθους καθώς συμμορφώνονται με το φυσικό σχήμα του μαστού. Τα ανατομικά εμφυτεύματα στηθους χρησιμοποιούνται συχνότερα όταν μεγάλο τμήμα του μαστού έχει αφαιρεθεί σε προηγούμενη επέμβαση όπως για παράδειγμα στην μαστεκτομή, σε αδύνατες γυναίκες ή με μικρό στήθος γιατί δίνουν πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αποφεύγονται όταν η προσθετικη στηθους γίνεται υποπεριτονιακά-subfascial γιατί χάνεται το σχήμα. Τα προσαρμόσιμα εμφυτεύματα στηθους αποτελούνται από ένα περίβλημα σιλικόνης και το εσωτερικό τους «γεμίζει» με ένεση που περιέχει συνήθως φυσιολογικό ορό μετά το χειρουργείο ή κατά την διάρκειά του. Επιτρέπουν πολύ μεγάλο έλεγχο αναφορικά με το τελικό μέγεθος που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις όπως η ασυμμετρία. Τα ανατομικά εμφυτεύματα στηθους έχουν υψηλότερο κόστος από τα στρογγυλά, ενώ τα προσαρμόσιμα έχουν το υψηλότερο κόστος από όλα.

 

Μέγεθος εμφυτεύματος

Οι πλαστικοί χειρουργοί μετρούν τα μεγέθη των εμφυτευμάτων που χρησιμοποιούνται στην αυξητικη στηθους σε κυβικά εκατοστά πχ 300cc, 400cc κοκ. Στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού υπάρχουν σουτιέν και ενθέματα διαφορετικών μεγεθών για να δοκιμάσετε. Μπορείτε να πειραματιστείτε στο σπίτι γεμίζοντας σακούλες τροφίμων με νερό(200cc, 300cc, 400cc) και αφού τις κλείσετε αεροστεγώς τις τοποθετήσετε στο σουτιέν σας. Τα εμφυτεύματα στηθους ξεκινούν από 80cc και φτάνουν ως 800cc. Συνήθως τα μεγέθη που ζητούν οι γυναίκες κυμαίνονται κάπου ανάμεσα στα 300cc με 350cc έως 400cc  που αντιστοιχούν σε μία προβολή των 3-4 εκατοστών.