Αυξητικη Στηθους

Τι να περιμένετε μετά την επέμβαση

 

meta-thn-auksitiki-stithous

 

Tι να περιμένετε την ημέρα του χειρουργείου

Η εγχείρηση για την αυξητικη στηθους έχει διάρκεια 1-2 ώρες και γίνεται συνήθως υπό γενική αναισθησία. Δεν απαιτείται νοσηλεία, συνεπώς θα επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια κιόλας ημέρα. Ορισμένοι ασθενείς επιλέγουν να διανυκτερεύσουν για λόγους ασφαλείας. Μπορεί να έχετε προσωρινή απώλεια της αίσθησης στην περιοχή των θηλών ανάλογα  με την τεχνική που έχει ακολουθηθεί. Είναι πιθανόν να υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος, προσωρινοί μώλωπες, αίσθημα δυσφορίας, μούδιασμα, ξηρότητα στην περιοχή του μαστού, πρήξιμο και αποχρωματισμός. Θα αισθάνεστε μεγάλη κούραση αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό μετά από την επέμβαση. Ενδεχομένως να έχετε παροχετεύσεις στους μαστούς σας για τις επόμενες 24 με 48 ώρες.

 

Πως θα είναι οι ουλές μετά την αυξητικη στηθους

Μετά την αυξητικη στηθους τα σημάδια θα είναι κόκκινα και έντονα. Θα παραμείνουν έτσι κατά τους πρώτους 6 μήνες. Με τον καιρό θα αρχίσουν να απαλύνουν και να ξεθωριάζουν.

Πόσο χρόνο θα διαρκέσει η αποθεραπεία μετά την αυξητικη στηθους

Η αποθεραπεία διαρκεί αρκετές εβδομάδες. Σταδιακά ο πόνος σταματά, το πρήξιμο μειώνεται και το σχήμα του μαστού βελτιώνεται αισθητά. Συνεχίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες του πλαστικού  χειρουργού και να είστε συνεπής στις προγραμματισμένες επισκέψεις σας, για να παρακολουθείται η μετεγχειρητική  πορεία σας.

Τι να περιμένετε την πρώτη εβδομάδα μετά την αυξητικη στηθους

Ο πόνος από την πλαστική χειρουργική επέμβαση για την αυξηση στηθους, ελέγχεται με αναλγητικά φάρμακα κατά τις πρώτες 1-2 εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, έντονος πόνος ή πόνος που δεν ανταποκρίνεται στα φάρμακα μετά από την πλαστική χειρουργική επέμβαση, μπορεί να σημαίνει μόλυνση ή άλλη επιπλοκή. Να αναμένετε ότι θα αισθάνεστε κούραση για λίγες μέρες και μεγάλη δυσφορία αλλά μέσα σε διάστημα 4-5 ημερών θα έχετε συνέλθει.

Οι επόμενες εβδομάδες μετά την αυξητικη στηθους

  • Ενδέχεται να νιώθετε κάποιο μούδιασμα ή μια αίσθηση καψίματος στις θηλές σας για περίπου 2 εβδομάδες.
  • Συμπτώματα όπως οίδημα, μώλωπες , πόνος ή δυσφορία στην περιοχή της τομής θα φθίνουν με την πάροδο των ημερών και των εβδομάδων.
  • Το στήθος σας θα είναι ευαίσθητο στο άγγιγμα για μερικές εβδομάδες.
  • Ο αποχρωματισμός και η διόγκωση θα υποχωρήσουν σε 4-6 εβδομάδες.

Μαστογραφία

mastografia

Συστήνεται οι γυναίκες που έχουν βάλει εμφυτευματα στηθους σιλικόνης να κάνουν μαγνητική μαστογραφία τρία χρόνια μετά τη πλαστική χειρουργική επέμβαση εμφυτεύματος και στη συνέχεια περίπου κάθε δύο χρόνια για να ελέγχουν την πορεία των εμφυτευμάτων τους.