Αυξητικη Στηθους

Αυξητική στήθους Αποτελέσματα – Διάρκεια των αποτελεσμάτων

αυξητική στήθους αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της αυξητικής στήθους και η διάρκειά τους εξαρτάται από δύο παράγοντες. Από την φυσική κατάσταση της γυναίκας που προβαίνει σε αυξητική στήθους και πως αυτή θα εξελιχθεί στην πορεία του χρόνου. Για παράδειγμα με την εγκυμοσύνη ή τον θηλασμό, το στήθος θα αλλάξει, θα χαλαρώσει, ίσως εμφανίσει ασυμμετρία και πτώση. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την προχωρημένη ηλικία.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι τα εμφυτευματα στηθους. Έχει επικρατήσει η άποψη  ότι τα εμφυτευματα στηθους έχουν διάρκεια ζωής μόνο δέκα χρόνια. Αυτό δεν ισχύει. Αν το εμφύτευμα δεν εμφανίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα τότε πιθανώς να διαρκέσει εφ’ όρου ζωής. Το πιο κοινό μακροπρόθεσμο πρόβλημα  μετά την αυξηση στηθους είναι η ρήξη του εμφυτεύματος με ποσοστό 1% ετησίως. Άρα ο κίνδυνος ρήξης σε 10 χρόνια είναι 10% που σημαίνει ότι το 90% των εμφυτευμάτων θα είναι μια χαρά στα 10 χρόνια. Έτσι, οι περισσότερες γυναίκες κατά πάσα πιθανότητα θα ζουν όλη τους τη ζωή με τα αρχικά τους εμφυτεύματα και δεν πρόκειται ποτέ να χρειαστούν μια επιπλέον πλαστική χειρουργική επέμβαση.

Αυξητική στήθους – Κόστος

plastiki-stithous-kostos
Το κόστος στην αυξητικη στηθους εξαρτάται από τον τύπο του εμφυτεύματος, από τον γιατρό, από την κλινική, από την τεχνική που θα ακολουθηθεί κατά την πλαστική στήθους, από την διάρκεια της νοσηλείας, από το είδος της αναισθησίας και από την αμοιβή των αναισθησιολόγων.  Καθώς η αυξητικη στηθους αποτελεί μια κοσμητική-αισθητική επέμβαση, τα ασφαλιστικά ταμεία υγείας δεν καλύπτουν το κόστος της. Εάν, η αυξητική μαστών πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ανακατασκευής του στήθους ύστερα από μαστεκτομή, ενδέχεται να καλύπτεται μέρος της εγχείρησης.  Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έρθετε σε συνεννόηση με το ασφαλιστικό σας ταμείο ή την εταιρία σας για να γνωρίζετε εκ των προτέρων το συνολικό κόστος που θα κληθείτε να πληρώσετε.