Αποκατασταση Στηθους

Αποκατάσταση στήθους με διατατήρα

-Επανορθωτική σε δύο στάδια-

εμφύτευμα δάκρυ διατατήρας

 

 

Στην προσέγγιση αυτή κατά το πρώτο χειρουργείο ένας «σάκος» που το περίβλημά του είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη τοποθετείται στην φυσική πτύχωση κάτω από το δέρμα και τις στοιβάδες του μυ. Ο σάκος αυτός ονομάζεται διατατήρας σιλικόνης και μοιάζει με ξεφούσκωτο μπαλόνι ενώ στο μπροστινό μέρος του υπάρχει μία βαλβίδα. Η βαλβίδα αυτή θα επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό, σε μετέπειτα χρόνο να εγχέει στον «σάκο» φυσιολογικό ορό. Ουσιαστικά, ο προσωρινός αυτός διατατήρας, εξυπηρετεί στην σταδιακή μεγέθυνση της φυσικής πτύχωσης. Η πτύχωση διατάσσεται σταδιακά για να δεχτεί σε δεύτερο στάδιο, στο επόμενο δηλαδή χειρουργείο, το κανονικό εμφύτευμα. Το αρχικό χειρουργείο στο οποίο γίνεται η τοποθέτηση του διατατήρα έχει διάρκεια 1-2 ώρες και αναλόγως με τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού μπορεί να κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία μίας ημέρας ή και όχι. Η πλευρά όπου γίνεται η ανακατασκευή θα παραμείνει επίπεδη μετά το τέλος της επέμβασης.

Αποκατάσταση στήθους με διατατήρα

Κατόπιν απαιτείται μία περίοδος αποθεραπείας η οποία επιτρέπει στην ασθενή να ηρεμήσει. Στο μεσοδιάστημα αυτό, των 2-3 μηνών, ακολουθούν οι ενέσιμες εγχύσεις στον προσωρινό σάκο-διατατήρα από τον πλαστικό χειρουργό.

 

εγχύσεις φυσιολογικού ορού εμφύτευμα

Οι εγχύσεις αυτές περιέχουν φυσιολογικό ορό και γίνονται από τον πλαστικό χειρουργό εξω-νοσοκομειακά. Δεν είναι δηλαδή μία χειρουργική διαδικασία.

Το δεύτερο στάδιο είναι η δεύτερη πλαστική χειρουργική επέμβαση για την αποκατασταση στηθους και πραγματοποιείται 3-5 μήνες μετά την πρώτη επέμβαση. Κατά την δεύτερη επέμβαση ο διατατήρας αντικαθίσταται με το κανονικό εμφύτευμα το οποίο ο πλαστικός χειρουργός θα εισάγει στην πτυχή κάτω από τον μυ, αφότου μορφοποιήσει το σχήμα της περιοχής. Η επέμβαση έχει 1-2 ώρες διάρκεια, μία ώρα για τον κάθε μαστό που ανασκευάζεται, και δεν απαιτείται διανυκτέρευση. Ο συνολικός χρόνος μεταξύ των δύο επεμβατικών σταδίων δεν ξεπερνά τους 6 μήνες.

 

Παράγοντες που αποτρέπουν την αποκατασταση στηθους με χρήση διατατήρα

  • Ιστορικό πολυάριθμων επεμβάσεων ή λοιμώξεων.
  • Αν κάνετε ακτινοθεραπεία ή έχετε κάνει στο παρελθόν στο στήθος ή στο τοίχωμα του στήθους.
  • Αν ο καρκίνος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.
  • Αν πάσχετε από αυτοάνοση ασθένεια (μπορεί να αποτελεί αντένδειξη για εμφυτευματα στηθους με γέλη σιλικόνης).
  • Αν ο Δείκτης Μάζας Σώματος σας υπερβαίνει το 30.