Αποκατασταση Στηθους

 

Άμεση αποκατάσταση μαστού με εμφύτευμα στήθους

-Επανορθωτική σε ένα στάδιο-

amesh-apokatastash-mastou

Στην άμεση αποκατάσταση μαστού το εμφύτευμα στήθους  τοποθετείται στο μαστό κατευθείαν μετά την μαστεκτομη, στα πλαίσια ενός μοναδικού χειρουργείου. Ο ογκολόγος χειρουργός αφαιρεί σύμφωνα με την βιοψία τον μαζικό ιστό, την θηλή και την θηλαία άλω και διατηρεί όσο μεγαλύτερη ποσότητα δέρματος γίνεται ώστε να χρησιμοποιηθεί για την άμεση αποκατάσταση των μαστών. Στην συνέχεια αναλαμβάνει ο πλαστικός χειρουργός ο οποίος τοποθετεί το εμφύτευμα στήθους σε μία φυσική πτύχωση κάτω από το δέρμα και τις στοιβάδες του θωρακικού μυ. Συνήθως στην τεχνική αυτή χρησιμοποιείται ένα τμήμα χορίου από δότη, το οποίο αφού ακτινοβοληθεί και αποστειρωθεί για να αποφευχθεί η απόρριψη και η μόλυνση αντίστοιχα, χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί η εσωτερική δομή του νέου στήθους. Δότης μπορεί να είστε και εσείς η ίδια και δότρια περιοχή ένα σημείο του σώματός σας απ’ όπου θα μεταμοσχευτεί ο ιστός. Ο πλαστικός χειρουργός κατόπιν εκτελεί εσωτερικά ράμματα ώστε να διατηρηθεί το σχήμα του στήθους και το εμφύτευμα να παραμείνει κεντραρισμένο στην σωστή θέση. Σε ορισμένους ασθενείς η άμεση αποκατασταση στηθους με εμφυτεύματα μπορεί να δώσει αρκετά καλά αισθητικά αποτελέσματα. Το χειρουργείο έχει διάρκεια 2-3 ώρες, αναλόγως αν πρόκειται να αναδημιουργηθούν ο ένας ή και οι δύο μαστοί και συνήθως απαιτείται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.

 

Παράγοντες που αποτρέπουν την άμεση αποκατάσταση μαστού με εμφύτευμα στήθους

 

  • Η άμεση αποκατασταση στηθους μετα την μαστεκτομη δεν αποτελεί επιλογή όταν τα καρκινικά κύτταρα βρίσκονται κοντά στο δέρμα ή υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το αν ο όγκος περιλαμβάνει το δέρμα, όπως στην περίπτωση του φλεγμονώδους καρκίνου του μαστού.
  • Όταν δεν υπάρχει καλή αγγείωση των κρημνών της μαστεκτομης. Η καλή αγγείωση απαιτεί εντελώς ατραυματική τεχνική από τον ογκολόγο χειρουργό, γεγονός όχι πάντα εφικτό.