Αποκατασταση Στηθους

Πρόσθετες χειρουργικές επιλογές για την αποκατασταση στηθους

Αποκατάσταση θηλής

nippleareola_reconstruction

Η αποκατάσταση θηλής και θηλαίας άλου είναι συνήθως μια διαδικασία που  γίνεται με τοπική αναισθησία. Ο ιστός για την αποκατάσταση της θηλής συχνά λαμβάνεται από κάποιον τοπικό κρημνό στην περιοχή του στήθους και περιλαμβάνει μόνο δέρμα. Ο πλαστικός χειρουργός φτιάχνει ένα αντίγραφο της φυσικής θηλής στο αποκαταστημένο στήθος.

Decollete of mature woman

Ο χρωματισμός της θηλής και της θηλαίας άλου πραγματοποιείται με ιατρικό τατουάζ  3 μήνες μετά την επέμβαση. Ενναλακτικές, μη χειρουργικές επιλογές αποτελεί η προσθετική θηλής, η οποία προσκολλάται με ειδική κόλλα στο επανορθωμένο στήθος, και το απλό ιατρικό τατουάζ που δίνει την ψευδαίσθηση θηλής και άλου.

 

Fat grafting – Εμφύτευση λίπους για την ανασυγκρότηση του μαστού

Η εμφάνιση και η αίσθηση πραγματικού μαστού μπορεί να επιτευχθεί με την χρήση μίας δημιουργικής τεχνικής όπως η εμφύτευση ή μεταφορά λίπους, γνωστή και ως λιπογλυπτική. Το λίπος λαμβάνεται από άλλο μέρος του σώματος, συνήθως από την κοιλιά ή τους γλουτούς με  λιποαναρρόφηση. Κατόπιν καθαρίζεται και τοποθετείται εντός του νέου στήθους ώστε να δημιουργηθεί το επιθυμητό σχήμα. Το πρόβλημα με αυτή την τεχνική είναι ότι απαιτούνται αρκετά χειρουργεία για την ανακατασκευή ενός πλήρη μαστού. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται και όταν χρειάζεται διόρθωση στο περίγραμμα του νέου στήθους, ώστε να επιτευχθεί ένα τέλειο και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.