Ανορθωση Στηθους

Είμαι ιδανική υποψήφια για ανόρθωση στήθους;

ypopsifia-gia-anorthwsi-stithous

Η ανορθωση μαστων μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του στήθους. Απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν ένα πιο στητο στηθος. Οι ιδανικοί υποψήφιοι για μαστοπηξια πρέπει έχουν καλή υγεία, να μην πάσχουν από κάποια ασθένεια, να μην έχουν βεβαρημένο ιστορικό σοβαρών παθήσεων και τέλος πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για την έκβαση της επέμβασης.

Δεν θα πρέπει να προχωρήσετε σε ανορθωση στηθους στην περίπτωση που προγραμματίζεται να χάσετε κιλά. Αντιθέτως θα πρέπει το βάρος σας να είναι σταθερό. Η μαστοπηξια μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε πριν είτε μετά από μία εγκυμοσύνη. Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της κύησης ή της περιόδου του θηλασμού. Οι γυναίκες που έχουν κάνει ανορθωση στηθους είναι σε θέση να θηλάζουν κανονικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορεί να μην είστε υποψήφιος για μαστοπηξια εάν καπνίζετε βαριά ή αν έχετε κόψει το κάπνισμα πρόσφατα. Το κάπνισμα μειώνει την ροή του αίματος προς τους ιστούς του σώματος και εμποδίζει την επούλωση του τραύματος. Η επούλωση των πληγών κατά την ανορθωση στηθους μπορεί να παραταθεί έως και 4 μήνες ενώ το αποτέλεσμα μπορεί να περιλαμβάνει αντιαισθητικές ουλές, απώλεια δέρματος, μόλυνση και πιθανή απώλεια της θηλή, περίπτωση που απαιτεί μοσχεύματα δέρματος για να επιλυθεί.

 

Πότε να στραφείτε στην ανορθωση στηθους

 

1)Κλίμακα Regnault

Ο βαθμός της πτώσης του μαστού καθορίζεται από τη θέση της θηλής σχε σχέση με το ημισφαίριο του μαστού.


υποψήφια για ανόρθωση στήθους

Αν σκέφτεστε να προσφύγετε στην χειρουργική ανορθωση μαστων μπορεί να σας φανεί χρήσιμο το παρακάτω τεστ:

Πάρτε ένα μολύβι ή στυλό και βάλτε το κάτω από το στήθος σας. Αν μένει εκεί τότε η ανορθωση στηθους πιθανώς να είναι μία επιλογή για εσάς. Εάν έχετε στητο στηθος δεν συντρέχει κανένας λόγος ώστε να προσφύγετε στην ανόρθωση.

2)Σε ορισμένες περιπτώσεις δυσπλασίας του μαστού, όπως:

  • Ασυμμετρία μαστών
  • Σωληνοειδής μαστός

η μαστοπηξια αποτελεί επίσης μία επιλογή.