Τι είναι η ανορθωση στηθους – Μαστοπηξια

Ανορθωση Στηθους

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες στρέφονται σήμερα στην πλαστική στήθους και συγκεκριμένα στην ανορθωση μαστων, ώστε να αποκτήσουν ένα σφριγηλό και στητο στηθος.  Η βαρύτητα της γης ευθύνεται περισσότερο για την πτώση του στήθους σας απ’ ότι οι συνήθειες σας. Μπορεί να κάνετε γυμναστική και να είστε σε άριστη φυσική κατάσταση και παρ’ όλα αυτά το στήθος σας να παρουσιάζει πρόπτωση (πεσμένο στήθος).
Η ανορθωση στηθους ή διαφορετικά μαστοπηξια είναι η πλαστική στήθους στην οποία ο πλαστικός χειρουργός επανατοποθετεί την θηλή σε υψηλότερη θέση στον θώρακα και έτσι επιτυγχάνεται η ανόρθωση των μαστών δηλαδή ένα σφριγηλό και στητο στηθος.
Σε νεαρές ηλικίες το μεγάλο στήθος είναι παράγοντας που προκαλεί πτώση των μαστών λόγω του όγκου και του βάρους του.

xalarwsi-stithous-thilasmos

Στην μέση ηλικία μίας γυναίκας η πτώση του στήθους συνήθως προκαλείται μετά τον τοκετό λόγω των ορμονικών αλλαγών που συντελούνται στο σώμα. Μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό χάνεται ποσότητα του λιπώδους ιστού, οι γαλακτικοί αδένες ατροφούν ενώ παράλληλα το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του καθώς έχει διογκωθεί και τεντωθεί κατά την διάρκεια της γαλουχίας.
Στη γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση προκαλείται πτώση γιατί το δέρμα έχει χάσει πλέον την ελαστικότητά του και το στήθος ατροφεί.
Σε κάθε περίπτωση όταν το στήθος χάνει την σφριγηλότητά του και «κρεμάει» επηρεάζει έντονα την ψυχολογία της γυναίκας η οποία νιώθει αυτόματα πως χάνει σημαντικό μέρος της θηλυκότητά της.
Η πλαστική χειρουργική έχει εξελιχθεί ποικιλοτρόπως και προσφέρει σπουδαία πλέον αποτελέσματα στην ανορθωση μαστου.