αυξητικη μαστου

Η αυξητική ή προσθετική στήθους είναι η πιο συχνή πλαστική επέμβαση σε όλο τον κόσμο. Πραγματοποιείται για να αυξήσει το μέγεθος του στήθους και να αλλάξει το σχήμα του. Εφαρμόζεται τόσο για λόγους καλαισθησίας, όσο και για την αντιμετώπιση ανατομικών δυσπλασιών , όπως είναι η ασσυμετρία, ή κατόπιν απώλειας του στήθους μετά από εγχείρηση μαστεκτομής. Η αυξητική στήθους επιδρά θετικά στην γυναικεία ψυχολογία και αυτοεκτίμηση και την κάνει να νιώθει πιο θηλυκή.

μειωτικη στηθους

Μειωτική στήθους είναι η πλαστική χειρουργική επέμβαση για την μείωση του μεγέθους του στήθους. Πρόκειται για μία αρκετά κοινή επέμβαση η οποία βοηθά στην καλή αισθητική και αρμονία του σώματος. Παράλληλα βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων υγείας τα οποία προκύπτουν από το βάρος ενός μεγάλου στήθους, όπως είναι σωματικές ενοχλήσεις στην μέση, η δύσπνοια αλλά και οι ημικρανίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα αρμονικό και όμορφο στήθος.

ανορθωση στηθους

Το μεγάλο στήθος, η γενετική προδιάθεση, η πάροδος του χρόνου, ο θηλασμός αλλά κυρίως η βαρύτητα, ευθύνονται για την πτώση του στήθους. Η ανόρθωση του μαστού, γνωστή και ως μαστοπηξία, είναι η πλαστική χειρουργική επέμβαση η οποία επιτυγχάνει την ανύψωση του «πεσμένου» στήθους, κάνοντάς το να δείχνει σφριγηλό, όμορφο και νεανικό.

αποκατάσταση στήθους

Η επανορθωτική πλαστική χειρουργική επέμβαση μαστού πραγματοποιείται για να αποκατασταθεί το στήθος που αφαιρέθηκε, είτε ολικά είτε μερικώς, με μαστεκτομη λόγω ύπαρξης καρκίνου. Κατά την μαστεκτομη αφαιρείται τμήμα ή ολόκληρος ο μαστός και η θηλή. Η ποσότητα του ιστού που αφαιρείται διαφέρει ανά περίπτωση καθώς διαφέρουν κατά περίπτωση και οι κακοήθης όγκοι που πρέπει να αφαιρεθούν. Ο απώτερος στόχος κατά την αποκατασταση στηθους είναι να επανέλθει η συμμετρία ανάμεσα στα δύο στήθη και να βελτιωθεί η τραυματισμένη ψυχολογία της γυναίκας.