Βραχιονοπλαστικη

 

Πως γίνεται η βραχιονοπλαστική;

plastikh xeirourgikh epemvasi

Βραχιονοπλαστική – Τύποι αναισθησίας

Οι επιλογές αναισθησίας περιλαμβάνουν την ενδοφλέβια καταστολή και την γενική αναισθησία. Ο γιατρός θα σας συστήσει την κατάλληλη επιλογή για την περίπτωσή σας βασισμένος και σε τυχόν συμπληρωματικές επεμβάσεις που θα γίνουν παράλληλα (πχ. λιποαναρροφηση).  Η αναισθησία όταν πραγματοποιείται από έμπειρο αναισθησιολόγο, σε κατάλληλα εξοπλισμένη κλινική είναι εξαιρετικά ασφαλής.

Βραχιονοπλαστική – Επέμβαση

Αρχικά ο ασθενής τοποθετείται σε ύπτια θέση, με τα χέρια ανασηκωμένα ώστε ο γιατρός να έχει πρόσβαση στο εσωτερικό των χεριών του ασθενούς. Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί την τομή. Το περιττό λίπος αποκόπτεται με ειδικά εργαλεία ή αναρροφάται με λιποαναρροφηση εκείνη την στιγμή. Κατόπιν ο πλαστικός χειρουργός αναδιαμορφώνει τον υποκείμενο υποστηρικτικό ιστό με εσωτερικά ράμματα. Με τα χειρουργικά εργαλεία η επιδερμίδα λειαίνεται ώστε να επιτευχθεί το νέο περίγραμμα των χεριών σας. Τέλος, ο πλαστικός χειρουργός συρράπτει την περιοχή είτε με απορροφήσιμα ράμματα είτε με τυπικά ράμματα και τοποθετεί γάζα στην τομή και ένα ελαστικό επίδεσμο.

Βραχιονοπλαστική Επιπλοκές

Ακολουθείστε τις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού σας χειρουργού για να ελαχιστοποιήσετε τους πιθανούς κινδύνους.

Ποιοί είναι οι πιθανές επιπλοκές κατά την βραχιονοπλαστική;

Μόλυνση και Λοίμωξη. Η λοίμωξη προλαμβάνεται με την χρήση παροχετεύσεων οι οποίες αποστραγγίζουν την περιοχή από τις εκκρίσεις υγρών και εάν συμβεί αντιμετωπίζεται με αντιβιοτική αγωγή.

Θρόμβωση του αίματος. Η θρόμβωση του αίματος αποτελεί έναν σοβαρό αλλά σπάνιο δυνητικό κίνδυνο και οφείλεται στην ακινησία μετά την χειρουργική επέμβαση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσετε σύντομα μετά την επέμβαση το ελαφρύ, καθημερινό περπάτημα και να φοράτε αντιθρομβωτικές κάλτσες.

Νέκρωση του δέρματος. Επίσης αποτελεί μία σπάνια επιπλοκή η οποία αφορά κυρίως τους καπνιστές. Αντιμετωπίζεται χειρουργικά με χρήση μοσχεύματος και προλαμβάνεται με την διακοπή του καπνίσματος κάποιους πριν και μετά την βραχιονοπλαστική.

Μούδιασμα

Το μούδιασμα στην εσωτερική περιοχή των βραχιόνων συνήθως υποχωρεί σταδιακά από μόνο του. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως χρειαστεί επαναληπτική επέμβαση για την διόρθωση του προβλήματος.

Συλλογή υγρού. Η συλλογή υγρού κάτω από το δέρμα στο μήκος της τομής είναι από τα πιο κοινά προβλήματα και προλαμβάνεται με την χρήση παροχετεύσεων. Όταν  η συλλογή υγρού είναι μεγάλη γίνεται παρακέντηση, δηλαδή ο πλαστικός χειρουργός αναρροφά το συγκεντρωμένο υγρό με μία βελόνα. Είναι μία επιπλοκή που αντιμετωπίζεται εύκολα και δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Σχετικές επεμβάσεις

Λιποαναρρόφηση

Η συχνότερη επέμβαση που πραγματοποιείται παράλληλα με την βραχιονοπλαστική , είναι η λιποαναρρόφηση . Με την λιποαναρρόφηση απομακρύνεται το υπερβολικό λίπος και η βραχιονοπλαστική αποκαθιστά στην συνέχεια το περιττό δέρμα. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να αποτελεί και την μοναδική επιλογή στην περίπτωση που το δέρμα σας είναι αρκετά ελαστικό ώστε να μην υπάρχει χαλάρωση όταν το τοπικο παχος απομακρυνθεί.

Άλλες επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στον ίδιο χρόνο με την βραχιονοπλαστική είναι η πλαστική στήθους  και το λίφτινγκ του άνω μέρους του σώματος.