Βραχιονοπλαστικη

Τι να περιμένετε μετά τη βραχιονοπλαστική

Μετά την βραχιονοπλαστική

Tι να περιμένετε την ημέρα του χειρουργείου

Η βραχιονοπλαστική έχει διάρκεια περίπου 2 ώρες. Ο χειρουργικός χρόνος αυξάνεται όταν εκτελούνται και άλλες χειρουργικές διαδικασίες παράλληλα, όπως πλαστική στήθους ή κ.α. Μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία 1 ημέρας ή και καθόλου. Στην μινι βραχιονοπλαστική δεν απαιτείται καθόλου νοσηλεία, συνεπώς θα επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια κιόλας ημέρα. Ορισμένοι ασθενείς επιλέγουν να διανυκτερεύσουν το πρώτο βράδυ για λόγους ασφαλείας. Μετά το χειρουργείο τοποθετούνται παροχετεύσεις κάτω από την τομή και η περιοχή καλύπτεται με γάζα. Ακόμα θα τοποθετηθεί ένας ελαστικός επίδεσμος ή άλλο ειδικό ένδυμα πίεσης με μορφή μπολερό,  το οποίο θα φοράτε την περίοδο της αποθεραπείας και το οποίο θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του οιδήματος. Πιθανότατα θα αισθάνεστε μεγάλη κούραση και μία ελαφρά ή μεγαλύτερη δυσφορία αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό μετά από μία επέμβαση.

Πως θα είναι οι ουλές μετά την βραχιονοπλαστική

braxionoplastiki oulh

Μετά την βραχιονοπλαστική θα υπάρχει μια επιμήκης ουλή από την μασχάλη μέχρι τον αγκώνα, στο εσωτερικό του χεριού σας. Όπως συμβαίνει με όλες τις χειρουργικές τομές, η ουλή αρχικά  θα είναι έντονη και κόκκινη (3 μήνες – 1 χρόνο). Με την πάροδο του χρόνου θα ξεθωριάσει σημαντικά αλλά ποτέ δεν θα εξαφανιστεί εντελώς. Ο πλαστικός χειρουργός θα φροντίσει η τομή να μην είναι εμφανής παρά μόνο όταν σηκώνετε τα χέρια σας ψηλά.  Για την καλύτερη επούλωση των τομών είναι σημαντικό να αποφεύγεται να σηκώνετε βάρος και να σηκώνετε ή να κινείτε τα χέρια σας συχνά κατά την περίοδο της ανάρρωσης. Οι χειρουργικές τομές όταν δεν  υπόκεινται σε τριβή ή κίνηση επουλώνονται καλύτερα και πιο γρήγορα.

Πόσο χρόνο θα διαρκέσει η αποθεραπεία μετά την βραχιονοπλαστική

Η αποθεραπεία ποικίλλει ανάλογα με την έκταση της τομής  και μπορεί να διαρκέσει από κάποιες εβδομάδες από 2-6 εβδομάδες ωσότου να αναρρώσετε πλήρως. Συνεχίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες του πλαστικού  χειρουργού και να είστε συνεπής στις προγραμματισμένες επισκέψεις σας, για να παρακολουθείται η μετεγχειρητική  πορεία σας.

Τι να περιμένετε την πρώτη εβδομάδα μετά την βραχιονοπλαστική

Είναι πιθανόν να υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος και για την αντιμετώπισή του θα σας συνταγογραφηθούν αναλγητικά φάρμακα. Ακόμα θα υπάρχει πρήξιμο και προσωρινοί μώλωπες που θα υποχωρούν σταδιακά, μέρα με την ημέρα. Μπορεί να έχετε αίσθημα δυσφορίας και κατάπτωσης τα οποία είναι φυσιολογικά μετά από την διαδικασία του χειρουργείου. Σε 1 εβδομάδα από την επέμβαση θα είστε καλύτερα, θα μπορείτε να κάνετε μπάνιο και σε 2 εβδομάδες θα μπορείτε να επιστρέψετε σε ήπια καθημερινή δραστηριότητα. Θα πρέπει να φοράτε το ειδικό μπολερό όλη την ημέρα και να το αφαιρείτε μόνο στο μπάνιο.

Οι επόμενες εβδομάδες μετά την βραχιονοπλαστική

Συμπτώματα όπως πρήξιμο και μώλωπες θα μειώνονται με την πάροδο των ημερών και σε διάστημα 1-2 μηνών θα είναι αμελητέα. Η έντονη δραστηριότητα θα πρέπει να αποφεύγεται για την αποφυγή τραυματισμού των τομών. Σε 2,5 με 2 εβδομάδες ο χειρουργός θα αφαιρέσει τα ράμματα. Για λόγους ασφαλείας και για να έχετε ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα είναι σημαντικό να τηρείται τα προκαθορισμένα ραντεβού σας με τον πλαστικό χειρουργό, ώστε εκείνος να παρακολουθεί και να αξιολογεί την μετεγχειρητική πορεία των τραυμάτων. στην αγκαλιά σας. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το χειρουργό σας αν παρατηρήσετε αλλαγές που σας ανησυχούν, αν έχετε επίμονα συμπτώματα που δεν αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή ή αν έχετε οποιαδήποτε απορία.