Λιποαναρροφηση

Συμβουλευτείτε τον πλαστικό χειρουργό

2

Το πρώτο ραντεβού

Αρχικά θα πρέπει να προγραμματίσετε μια προσωπική συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό σας. Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων σας. Στην συνάντηση θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε μαζί του τους στόχους σας και τα αποτελέσματα που θέλετε να πετύχετε. Ο χειρουργός θα συνεργαστεί μαζί σας για να συμφωνήσετε σχετικά με το τι να περιμένετε από την διαδικασία αλλά και για τα μακροπρόθεσμα οφέλη. Ο πλαστικός χειρουργός θα επιλέξει τη χειρουργική τεχνική και το σχέδιο θεραπείας που είναι σωστά για σας. Στην πρώτη επίσκεψή σας θα πρέπει να δώσετε στον γιατρό ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό. Συμπεριλάβετε πληροφορίες σχετικά με:

  • Τυχόν προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις,
  • Ιατρικές παθήσεις
  • Μία λίστα όλων των φαρμάκων ή/και συμπληρωμάτων που λαμβάνετε.

Στην συνέχεια ο χειρουργός σας θα πραγματοποιήσει μια πλήρη φυσική εξέταση. Να είστε έτοιμοι να συζητήσετε για όλους τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπλοκές της διαδικασίας.

Προετοιμασία για την λιποαναρρόφηση

Θα σας δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες σε μορφή φυλλαδίου για το πώς να προετοιμαστείτε για τη χειρουργική επέμβαση σας. Στις προεγχειρητικές οδηγίες θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία της επέμβασή σας. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας δώσει ακριβείς οδηγίες για το πώς να προετοιμαστείτε για τη λιποαναρρόφηση , συμπεριλαμβανομένων των κατευθυντήριων γραμμών για το φαγητό και το ποτό, το κάπνισμα, για το ποιες βιταμίνες και φάρμακα θα πρέπει να λάβετε ή να αποφύγετε. Θα σας δώσει ακόμα μια γραπτή λίστα των συμπτωμάτων που χρειάζεται να παρακολουθείτε καθώς και οδηγίες για τη μετεγχειρητική φροντίδα του εαυτού σας. Από την πλευρά σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες και επιπλέον να μεριμνήσετε για κάποιον φίλο/συγγενή που θα σας οδηγήσει σπίτι μετά την επέμβαση σας.

Είναι ακόμη σημαντικό να γνωρίζετε πως η ασφάλεια της τεχνικής σχετίζεται με την ποσότητα του ιστού που θα αφαιρεθεί, με την επιλογή της αναισθησίας και με την γενική κατάσταση της υγείας σας. Το ιδανικό για τον ασθενή να βρίσκεται σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση πριν από τη διαδικασία του χειρουργείου και να μην έχει καπνίσει για αρκετούς μήνες.