Κοιλιοπλαστικη

Κοιλιοπλαστική – Συμβουλευτείτε τον πλαστικό χειρουργό

πλαστικός χειρουργός Κοιλιοπλαστική

Το πρώτο ραντεβού

Για αρχή θα πρέπει να προγραμματίσετε μια προσωπική συνάντηση με τον πλαστικό σας χειρουργό. Στην συνάντηση θα μπορέσετε να μοιραστείτε  τους στόχους και τις επιθυμίες σας. Να αναφέρετε τις ακριβείς σας προσδοκίες από την κοιλιοπλαστική και να μην διστάσετε να εκφράσετε τυχόν φόβους και απορίες. Ο πλαστικός χειρουργός θα συνεργαστεί μαζί σας και θα σας κατατοπίσει σχετικά με το τι να περιμένετε, ποια θα είναι τα μακροπρόθεσμα οφέλη και ποια τεχνική είναι η κατάλληλη για εσάς. Τέλος, θα διαμορφώσετε από κοινού με τον γιατρό το σχέδιο της θεραπείας σας. Κατά την πρώτη σας επίσκεψη θα πρέπει να δώσετε στον πλαστικό το ιατρικό σας ιστορικό όπου θα πρέπει να συμπεριλάβετε πληροφορίες σχετικά με:

  • Τυχόν προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις,
  • Ιατρικές παθήσεις,
  • Τον ακριβή κατάλογο των φαρμάκων ή/και φυτικών συμπληρωμάτων που πιθανώς λαμβάνετε.

Στην συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός θα σας εξετάσει και θα συζητήσει μαζί σας για τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπλοκές που μπορεί να συνδέονται με την κοιλιοπλαστική.

Προετοιμασία για την Κοιλιοπλαστική

Θα σας δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες σε μορφή φυλλαδίου για το πώς να προετοιμαστείτε για τη χειρουργική σας επέμβαση. Οι προεγχειρητικές οδηγίες θα σας παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε και όλα όσα θα πρέπει να κάνετε και να γνωρίζετε, πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία της κοιλιοπλαστικής. Ο χειρουργός θα σας δώσει οδηγίες για το πώς να προετοιμαστείτε για τη χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυντήριων γραμμών για το φαγητό και το ποτό, το κάπνισμα, για το ποιες βιταμίνες και φάρμακα θα πρέπει να αποφύγετε ή  να λάβετε. Θα σας δώσει ακόμα γραπτώς μια λίστα των συμπτωμάτων που χρειάζεται να παρακολουθείτε καθώς και οδηγίες για τη μετεγχειρητική φροντίδα του εαυτού σας. Από την πλευρά σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες και επιπλέον να μεριμνήσετε για κάποιον φίλο/συγγενή που θα σας οδηγήσει σπίτι μετά την επέμβαση σας. Είναι ακόμη σημαντικό να γνωρίζετε πως η ασφάλεια της τεχνικής σχετίζεται με την ποσότητα του ιστού που θα αφαιρεθεί, με την επιλογή της αναισθησίας και με την γενική κατάσταση της υγείας σας. Το ιδανικό για τον ασθενή να βρίσκεται σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση πριν από τη διαδικασία του χειρουργείου και να μην έχει καπνίσει για κάποιους μήνες.