Ανορθωση μηρων

Ανορθωση  μηρων – Συμβουλευτείτε τον πλαστικό χειρουργό

Ανορθωση μηρων

Το πρώτο ραντεβού

Αρχικά θα πρέπει να προγραμματίσετε μια προσωπική συνάντηση με τον πλαστικό σας χειρουργό. Στην συνάντηση θα μπορέσετε να συζητήσετε αναλυτικά τους στόχους και τις επιθυμίες σας. Να αναφέρετε τις ακριβείς σας προσδοκίες από την ανόρθωση  μηρών   και να μην διστάσετε να εκφράσετε τυχόν φόβους και απορίες σχετικά με την επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας κατατοπίσει πλήρως σχετικά με το τι να περιμένετε, ποια θα είναι τα μακροπρόθεσμα οφέλη από την ανόρθωση  μηρών  και ποια τεχνική είναι η κατάλληλη για εσάς. Τέλος, θα διαμορφώσετε από κοινού με τον γιατρό το σχέδιο της θεραπείας σας. Στην  πρώτη σας επίσκεψη θα πρέπει να δώσετε στον πλαστικό το ιατρικό σας ιστορικό όπου θα πρέπει να συμπεριλάβετε πληροφορίες σχετικά με:

  • Τυχόν προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις,
  • Ιατρικές παθήσεις,
  • Τον ακριβή κατάλογο των φαρμάκων ή/και φυτικών συμπληρωμάτων που πιθανώς λαμβάνετε.

Στην συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός θα σας εξετάσει και θα συζητήσει μαζί σας για τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπλοκές που μπορεί να συνδέονται με την ανόρθωση  μηρών .

Προετοιμασία για την ανορθωση  μηρων

Θα σας δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες σε μορφή φυλλαδίου για το πώς να προετοιμαστείτε για τη χειρουργική σας επέμβαση. Οι προεγχειρητικές οδηγίες θα σας παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε και όλα όσα θα πρέπει να κάνετε και να γνωρίζετε, πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία της ανόρθωση ς μηρών . Ο χειρουργός θα σας δώσει οδηγίες για το πώς να προετοιμαστείτε για τη χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυντήριων γραμμών για το φαγητό και το ποτό, το κάπνισμα, για το ποιες βιταμίνες και φάρμακα θα πρέπει να λάβετε ή να αποφύγετε. Είναι πιθανό να σας ζητηθεί να κάνετε κάποιες προεγχειρητικές εργαστηριακές εξετάσεις. Ακόμη, ο πλαστικός χειρουργός θα σας δώσει ακόμα μια γραπτή λίστα των συμπτωμάτων που χρειάζεται να παρακολουθείτε καθώς και οδηγίες για τη μετεγχειρητική σας φροντίδα. Από την πλευρά σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες και επιπλέον να μεριμνήσετε για κάποιον φίλο/συγγενή που θα σας οδηγήσει σπίτι μετά την επέμβαση σας και θα σας βοηθήσει το πρώτο βράδυ μετά την ανορθωση μηρων. Είναι ακόμη σημαντικό να γνωρίζετε πως η ασφάλεια της τεχνικής σχετίζεται με την επιλογή της αναισθησίας και με την γενική κατάσταση της υγείας σας. Το ιδανικό για τον ασθενή να βρίσκεται σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση πριν από τη διαδικασία του χειρουργείου και να μην έχει καπνίσει για κάποιους μήνες.