Ανορθωση μηρων

Πως γίνεται η ανόρθωση  μηρών;

Ανόρθωση  μηρών Επέμβαση

Ανόρθωση  μηρών – Τύποι αναισθησίας

Οι επιλογές αναισθησίας περιλαμβάνουν την ενδοφλέβια καταστολή και μέθη ή την γενική αναισθησία, που αποτελεί και την συχνότερη επιλογή. Ο γιατρός θα σας συστήσει την κατάλληλη επιλογή για την περίπτωσή σας βασισμένος και σε τυχόν συμπληρωματικές επεμβάσεις που θα γίνουν παράλληλα, όπως λιποαναρροφηση, κοιλιοπλαστική, ανόρθωση  γλουτων και της έκτασης της αφαίρεσης ιστού.  Η αναισθησία όταν πραγματοποιείται από έμπειρο αναισθησιολόγο, σε κατάλληλα εξοπλισμένη κλινική είναι εξαιρετικά ασφαλής.

 

Ανόρθωση  μηρών Επέμβαση

Αρχικά ο ασθενής τοποθετείται σε ύπτια θέση, με τα πόδια ανοιχτά ώστε ο γιατρός να έχει πρόσβαση στο εσωτερικό των μηρών του ασθενούς. Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί αρχικά την τομή ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες σας. Στην συνέχεια αφαιρεί την περίσσεια ποσότητα δέρματος με ειδικά εργαλεία. Σε περιπτώσεις που η χαλαρωση στα ποδια είναι μέτρια και δεν απαιτείται προηγούμενη λιποαναρροφηση, αφαιρείται μία ποσότητα λίπους από την ρίζα των μηρών. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη λιποαναρροφηση. Στην συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός εκτελεί εσωτερικά ράμματα ώστε να επιτευχθεί η στήριξη των υποκείμενων ιστών και να σχηματιστεί το επιθυμητό σχήμα και περίγραμμα των μηρών. Κατόπιν τεντώνει το υπόλοιπο δέρμα το οποίο συνδέει με το σημείο της τομής επιτυγχάνοντας έτσι το ομαλό περίγραμμα των ποδιών. Κατόπιν εφαρμόζει τα ράμματα και τις παροχετεύσεις για την συλλογή των υγρών, και τοποθετεί έναν επίδεσμο γύρω από τον κάθε μηρό. Σε μία πληθώρα περιπτώσεων που η χαλαρωση στα ποδια είναι μεγάλη, η ανόρθωση  μηρών  συνοδεύεται από λιποαναρροφηση. Η λιποαναρροφηση πραγματοποιείται σε πρώτο χρόνο ως ξεχωριστή διαδικασία και ακολουθεί η ανόρθωση  μηρών  6 μήνες μετά.

 

Ανόρθωση  μηρών  Επιπλοκές

Διαχωρισμός των τομών. Ο διαχωρισμός των τραυμάτων είναι συνήθης λόγω του σημείου που βρίσκονται οι τομές καθώς υπόκεινται σε συνεχή τριβή. Η επιπλοκή αυτή δεν φέρει ιδιαίτερους κινδύνους απλά επιτείνει την περίοδο της αποθεραπείας. Προλαμβάνεται με χρήση steri-stripes και μειωμένη κινητικότητα κατά την περίοδο της αποθεραπείας και αντιμετωπίζεται με αντιβιοτική αγωγή για την αποφυγή τυχόν μόλυνσης.

Μόλυνση και Λοίμωξη. Η λοίμωξη προλαμβάνεται με την χρήση παροχετεύσεων οι οποίες αποστραγγίζουν την περιοχή από τις εκκρίσεις υγρών και εάν συμβεί αντιμετωπίζεται με αντιβιοτική αγωγή.

Θρόμβωση του αίματος. Η θρόμβωση του αίματος αποτελεί έναν σοβαρό αλλά σπάνιο δυνητικό κίνδυνο μετά την χειρουργική επέμβαση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσετε σύντομα μετά την επέμβαση το ελαφρύ, καθημερινό περπάτημα, να φοράτε αντιθρομβωτικές κάλτσες και να αποφύγετε το κάπνισμα.

Νέκρωση του δέρματος. Επίσης αποτελεί μία σπάνια επιπλοκή η οποία αφορά κυρίως τους καπνιστές. Η συγκεκριμένη επιπλοκή αντιμετωπίζεται χειρουργικά, με χρήση μοσχεύματος και προλαμβάνεται με την διακοπή του καπνίσματος κάποιους πριν και μετά την ανόρθωση  μηρών .

Συλλογή υγρού. Η συλλογή υγρού κάτω από το δέρμα, κατά μήκος της τομής, αποτελεί ένα από τα πιο κοινά προβλήματα. Συνήθως προλαμβάνεται με την χρήση παροχετεύσεων, ενώ αν η συλλογή είναι μεγάλη γίνεται παρακέντηση όπου ο χειρουργός αναρροφά το συγκεντρωμένο υγρό με μία βελόνα. Είναι μία επιπλοκή που αντιμετωπίζεται εύκολα και δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Ασυμμετρία. Το αποτέλεσμα της επέμβασης μπορεί να παρουσιάζει ασυμμετρία ανάμεσα στα δύο πόδια. Η ασυμμετρία διορθώνεται με μία μικρή επέμβαση υπό τοπική αναισθησία.

Ακολουθείστε τις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού σας χειρουργού για να ελαχιστοποιήσετε τους πιθανούς κινδύνους.