Ανορθωση / Αυξητικη γλουτων

Ανόρθωση και αυξητική γλουτών

Ανόρθωση και αυξητική γλουτών

Τύποι  αναισθησίας

Η αυξητική γλουτών με εμφυτεύματα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με καταστολή του ασθενούς. Η ανόρθωση  γλουτών πραγματοποιείται συνήθως υπό γενική αναισθησία. Αν προχωρήσετε σε παράλληλη ανόρθωση  γλουτών με αυξητική γλουτών με εμφυτευματα θα γίνει απαραιτήτως  ολική αναισθησία.

Ανόρθωση και αυξητική γλουτών – Επέμβαση

Αρχικά ο πλαστικός χειρουργός μαρκάρει την περιοχή του σώματος που πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Στην συνέχεια πραγματοποιεί τις απαιτούμενες τομές στην φυσική πτύχωση του μηρού και της βουβωνικής χώρας και στην συνέχεια αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος και του λίπους.  Κατόπιν κλείνει τις τομές με ράμματα. Στην συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός  πραγματοποιεί τις τομές στην φυσική πτύχωση ανάμεσα στους γλουτούς. Προετοιμάζει καταλλήλως τις θέσεις όπου θα εισαχθούν τα εμφυτεύματα και τα τοποθετεί με τρόπο ώστε να επιτευχθεί η συμμετρία τους. Στην συνέχεια συρράπτει τις τομές.

Που τοποθετούνται τα εμφυτευματα στην αυξητική γλουτών

Οι θέσεις για τα εμφυτεύματα είναι:

  • πάνω από τον μυ
  • κάτω από τον μυ
  • μέσα στον μυ
  • κάτω από την περιτονία (μεμβράνη) του μυ.

Κατά την πρώτη συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό θα συζητήσετε τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα της κάθε τοποθέτησης, ποια τεχνική είναι η καλύτερη για τον δικό σας σωματότυπο, και τις προσωπικές σας προτιμήσεις (το σχήμα και μέγεθος που επιθυμείτε να αποκτήσουν οι γλουτοί σας). Η θέση του εμφυτεύματος σχετίζεται με το πόσο κοντά στην επιφάνεια ή πόσο βαθιά,  θα βρίσκεται το εμφύτευμα. Οι τοποθετήσεις πάνω από τον μυ και κάτω από την περιτονία του μυ έχουν το σημαντικό πλεονέκτημα του μικρού έως ελάχιστου μετεγχειρητικού πόνου, αλλά και το σημαντικό μειονέκτημα ότι το ένθεμα μπορεί να διαγράφεται κάτω από το δέρμα. Η επιλογή να τοποθετηθεί το ένθεμα κάτω από τον μυ αποκλείεται η πιθανότητα του να είναι ορατό κάτω από το δέρμα αλλά υπάρχουν φυσικοί περιορισμοί. Η ύπαρξη του ισχιακού νεύρου στο κάτω μέρος των γλουτών επιτρέπει την τοποθέτηση ενθέματος μόνο στο ανώτερο μέρος των γλουτών. Τέλος, η τοποθέτηση μέσα στον μυ έχει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα από την άποψη ότι το εμφύτευμα μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς περιορισμούς, σε οποιοδήποτε σημείο ανάμεσα στον μυ, ενώ δεν θα είναι ορατή η ύπαρξη του εμφυτεύματος. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι ότι έχει τον μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας. Η τελική θέση του εμφυτεύματος  θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις επιθυμίες της ασθενούς .

 

Επιπλοκές

Θρόμβωση του αίματος.

Η θρόμβωση του αίματος αποτελεί έναν σοβαρό αλλά σπάνιο δυνητικό κίνδυνο μετά την χειρουργική επέμβαση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσετε σύντομα μετά την επέμβαση το ελαφρύ, καθημερινό περπάτημα, να φοράτε αντιθρομβωτικές κάλτσες και να αποφύγετε το κάπνισμα.

Αιμορραγία.

Είναι σπάνια επιπλοκή και αντιμετωπίζεται από τους ιατρούς κατά την διάρκεια ή μετά την επέμβαση.

Φλεγμονή.

Προλαμβάνεται με την προληπτική λήψη αντιβιοτικών φαρμάκων.

Μόλυνση ή ρήξη του εμφυτεύματος.

Και οι δύο περιπτώσεις αντιμετωπίζονται χειρουργικά με την απομάκρυνση του ενθέματος και την αντικατάστασή του με ένα άλλο.

Έκθεση του εμφυτεύματος.

Η έκθεση του εμφυτεύματος είναι μία επιπλοκή που σχετίζεται με την επιλογή της θέσης τοποθέτησης του εμφυτεύματος αλλά και την λανθασμένη χειρουργική τοποθέτηση. Διορθώνεται επίσης χειρουργικά.

Μόλυνση/Λοίμωξη.

Η λοίμωξη προλαμβάνεται με την χρήση παροχετεύσεων οι οποίες αποστραγγίζουν την περιοχή από τις εκκρίσεις υγρών και εάν συμβεί αντιμετωπίζεται με αντιβιοτική αγωγή.

Συλλογή υγρού.

Η συλλογή υγρού κάτω από το δέρμα, κατά μήκος της τομής, αποτελεί ένα από τα πιο κοινά προβλήματα. Συνήθως προλαμβάνεται με την χρήση παροχετεύσεων, ενώ αν η συλλογή είναι μεγάλη γίνεται παρακέντηση όπου ο χειρουργός αναρροφά το συγκεντρωμένο υγρό με μία βελόνα. Είναι μία επιπλοκή που αντιμετωπίζεται εύκολα και δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθείστε τις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού σας χειρουργού για να ελαχιστοποιήσετε τους πιθανούς κινδύνους.

 

Άλλες τεχνικές για την ανόρθωση και την αυξητική γλουτών είναι;

  • Η αυξητική γλουτών με αυτόλογη μεταφορά λίπους, γνωστή και ως Brazilian lift.
  • Η ανόρθωση γλουτών με νήματα PDO.
  • Η ανόρθωση γλουτών με μη επεμβατικές θεραπείες όπως το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ.