Ανορθωση / Αυξητικη γλουτων

Τι να περιμένετε μετά την ανόρθωση και την αυξητική γλουτών

anorthwsi gloutwn

Τι να περιμένετε την ημέρα του χειρουργείου

Η επέμβαση για την ταυτόχρονη ανόρθωση  και αυξηση γλουτών μπορεί να διαρκέσει 3-5 ώρες. Ο χειρουργικός χρόνος αυξάνεται όταν εκτελούνται και άλλες χειρουργικές διαδικασίες παράλληλα, όπως είναι για παράδειγμα η λιποαναρροφηση και η ανόρθωση  μηρων. Μετά το χειρουργείο τοποθετούνται παροχετεύσεις κάτω από την τομή και η περιοχή καλύπτεται με γάζα. Ακόμα θα τοποθετηθεί ένας ελαστικός επίδεσμος ή άλλο ειδικό ένδυμα πίεσης το οποίο θα φοράτε σε όλο το διάστημα της αποθεραπείας. Το ένδυμα πίεσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ελάττωση του οιδήματος.  Πιθανότατα θα αισθάνεστε μεγάλη κούραση και δυσφορία αλλά είναι απολύτως φυσιολογικά. Το πιθανότερο είναι μετά την επέμβαση να χρειαστεί να διανυκτερεύσετε στο νοσοκομείο.

 

Πως θα είναι οι ουλές μετά την επέμβαση

Οι τομές στην αυξητική γλουτών με εμφυτευματα σιλικονης είναι περίπου 3-5 εκατοστά και επουλώνονται αρκετά γρήγορα. Βεβαίως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σωστή υγιεινή της περιοχής κατά την διάρκεια της αποθεραπείας λόγω της δυσκολίας του σημείου των τομών (ανάμεσα στην φυσική πτύχωση των γλουτών). Αν δεν παρουσιαστεί κάποια επιπλοκή τότε η επούλωση εξαρτάται από την θέση των εμφυτευμάτων. Η τεχνική στην οποία το εμφυτευμα σιλικονης τοποθετείται μέσα στον μυ έχει την πιο αργή επούλωση συγκριτικά με τις άλλες τεχνικές και διαρκεί έως και 3 εβδομάδες.

 

Πόσο χρόνο θα διαρκέσει η αποθεραπεία

Η αποθεραπεία ποικίλλει ανάλογα με την έκταση της τομής  και μπορεί να διαρκέσει 5-7 εβδομάδες ωσότου να αναρρώσετε πλήρως. . Σε περίπου 2-3 εβδομάδες θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στην εργασία σας και τις δραστηριότητές σας ενώ σε 7 εβδομάδες θα μπορείτε να γυμναστείτε κανονικά.

Τι να περιμένετε την πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση

Είναι πιθανόν να υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος και για την αντιμετώπισή του θα σας συνταγογραφηθούν αναλγητικά φάρμακα. Ακόμα θα υπάρχει πρήξιμο και προσωρινοί μώλωπες που θα υποχωρούν σταδιακά και θα είναι πιο έντονα τις πρώτες 10-15 ημέρες. Θα έχετε αίσθημα δυσφορίας και κόπωσης τα οποία είναι φυσιολογικά μετά από την διαδικασία του χειρουργείου. Τις πρώτες μέρες θα κοιμάστε μπρούμητα. Ακόμη θα σας είναι δύσκολο να καθίσετε καθιστή για πάνω από 10-15 λεπτά κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες. Μόλις μπορέσετε θα πρέπει να αρχίσετε το ελαφρύ περπάτημα για την αποφυγή άλλων προβλημάτων (θρόμβωση φλεβών).

Οι επόμενες εβδομάδες μετά την επέμβαση

Συμπτώματα όπως πρήξιμο και οι μώλωπες σε μερικές εβδομάδες θα επουλωθούν σημαντικά. Είναι σημαντικό να τηρείτε τις οδηγίες του χειρουργού.  Η έντονη δραστηριότητα θα πρέπει να αποφεύγεται για την αποφυγή τραυματισμού ή διαχωρισμού των τομών. Για λόγους ασφαλείας και για ένα υγειές και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα να είστε συνεπής στα προκαθορισμένα ραντεβού με τον πλαστικό σας χειρουργό. Ο πλαστικός έτσι θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί την μετεγχειρητική σας πορεία. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το χειρουργό σας αν παρατηρήσετε την οποιαδήποτε αλλαγή ή αν έχετε επίμονα συμπτώματα που δεν αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή ή αν έχετε οποιαδήποτε απορία.