Αιδιοπλαστικη

Μέθοδοι και Τεχνικές

aidoioplastiki methodoi

Σμίκρυνση στα υπερτροφικα μικρα χειλη αιδοιου

Ως «μικρα χειλη αιδοιου» περιγράφονται τα εσωτερικά χείλη της ευαίσθητης περιοχής της γυναίκας.  Στόχος της επέμβασης λοιπόν είναι να μειωθεί το μέγεθος των εσωτερικών χείλεων και να διορθωθεί το σχήμα τους.

Σμίκρυνση και lifting στα υπερτροφικα μεγαλα χειλη αιδοιου

Ως «μεγαλα χειλη αιδοιου περιγράφονται τα εξωτερικά χειλη της ευαίσθητης περιοχής της γυναίκας. Στόχος με την πλαστικη αιδοιου στα μεγαλα χειλη αιδοιου είναι να μειωθεί ο όγκος τους, με την απομάκρυνση της περίσσειας δέρματος και λίπους από την περιοχή και να «τεντωθεί» το χαλαρό δέρμα ώστε η εικόνα της περιοχής να είναι πιο σφριγηλή και νεανική.

Αυξητική στα ατροφικά μεγαλα χειλη αιδοιου

Η αύξηση του όγκου στα εξωτερικά χείλη του αιδοιου πραγματοποιείται με την λιπομεταφορά από κάποιο άλλο σημείο του σώματος. Πραγματοποιείται λιποαναρρόφηση από ένα άλλο επιθυμητό σημείο και κατόπιν επεξεργασίας το λίπος τοποθετείται με λιπογλυπτικη στην περιοχή του αιδοιου. Ακόμα, μπορεί να επιτευχθεί με έγχυση υαλουρονικού οξέος για προσωρινά όμως αποτελέσματα, τα οποία διαρκούν 12 μήνες το περισσότερο. Η χρήση υαλουρονικού οξέος συστήνεται για γυναίκες που δεν είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μία μόνιμη αλλαγή της ευαίσθητης περιοχής ή που προτιμούν μία ταχύτερη και μη επεμβατική διαδικασία.

Αιδοιοπλαστική με laser

Πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού laser χαμηλής τάσης, με το οποίο αφαιρείται η περίσσεια του ιστού και στην συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει απορροφήσιμα ράμματα για την σύγκλιση του ιστού. Είναι μία επέμβαση σχετικά ανώδυνη και με ταχύτερη αποθεραπεία απ’ ότι το κανονικό χειρουργείο. Το μειονέκτημα της τεχνικής είναι η ανάπτυξη φυσαλίδων (επιδερμικές κύστεις) στην περιοχή των χειλιών μετά την εκτομή.