Αιδιοπλαστικη

Τι να περιμένετε μετά την αιδοιοπλαστική

meta thn aidoioplastiki

Τι να περιμένετε την ημέρα του χειρουργείου

Η αιδοιοπλαστική έχει διάρκεια 1-2 ώρες, είναι δηλαδή μία σχετικά σύντομη επέμβαση.  Ο χειρουργικός χρόνος αυξάνεται όταν εκτελούνται και άλλες χειρουργικές διαδικασίες, λόγου χάρη λιπογλυπτικη. Δεν απαιτείται διανυκτέρευση και μόλις συνέλθετε πλήρως από την αναισθησία μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας. Πιθανότατα θα αισθάνεστε κουρασμένη αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό μετά από μία επέμβαση.

 Πως θα είναι οι ουλές μετά την αιδοιοπλαστική

Οι ουλές από την αιδοιοπλαστική είναι ανεπαίσθητες. Αρχικά θα έχετε κάποια σημάδια τα οποία με την πάροδο του χρόνου θα ξεθωριάσουν σημαντικά και δεν θα φαίνονται . Είναι σημαντικό οι τομές να μην υπόκεινται σε τριβή ή κίνηση κατά την περίοδο της ανάρρωσης ώστε να επουλωθούν το γρηγορότερο δυνατόν. Γι’ αυτό δεν πρέπει να κινείστε υπερβολικά, ιδίως κατά τις πρώτες ημέρες μετά την αιδοιοπλαστική, ούτε να στέκεστε όρθια για πολύ ώρα και να αποφεύγετε τυχόν τραυματισμούς της περιοχής.

Πόσο χρόνο θα διαρκέσει η αποθεραπεία μετά την αιδοιοπλαστική

Η αποθεραπεία διαρκεί κάποιες εβδομάδες ωσότου να αναρρώσετε πλήρως. Για διάστημα 6-8 εβδομάδων θα πρέπει να αποφύγετε την σεξουαλική επαφή. Συνεχίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες του πλαστικού  χειρουργού και να είστε συνεπής στις προγραμματισμένες επισκέψεις σας, για να παρακολουθείται η μετεγχειρητική  πορεία σας.

Τι να περιμένετε την πρώτη εβδομάδα μετά την αιδοιοπλαστική

Είναι πιθανόν να υπάρχει ήπιος μετεγχειρητικός πόνος ο οποίος αντιμετωπίζεται πλήρως με αναλγητικά φάρμακα. Ακόμα θα υπάρχει ελαφρύ πρήξιμο και ίσως μελανιές που θα υποχωρούν σταδιακά με τις ημέρες. Μπορεί να έχετε αίσθημα δυσφορίας και κατάπτωσης τα οποία είναι φυσιολογικά μετά από την διαδικασία του χειρουργείου. Σε τρεις ημέρες από την επέμβαση θα είστε καλύτερα, θα μπορείτε να κάνετε μπάνιο και σε 3-7 ημέρες θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην εργασία σας και σε ήπια καθημερινή δραστηριότητα.

Οι επόμενες εβδομάδες μετά την αιδοιοπλαστική

Κατά τις επόμενες εβδομάδες θα είστε σε θέση να κινηθείτε με άνεση και θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα από την επέμβαση. Ακόμη η καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής πρέπει να είναι συστηματική και ιδίως μετά από την ούρηση για αποφυγή μολύνσεων.