λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρροφηση, γνωστή και ως  λιπογλυπτική, είναι μία εξαιρετικά δημοφιλής χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και τον επαναπροσδιορισμό του περιγράμματος του σώματος. Με την λιποαναρρόφηση μπορεί να αφαιρεθεί μεγάλη ποσότητας λίπους από μία περιοχή. Η μέθοδος συνδυάζεται και με άλλες επεμβάσεις πχ με κοιλιοπλαστική, μειωτική μαστού, λίφτινγκ στους μηρών κ.α.

κοιλιοπλαστικη

Η κοιλιοπλαστική είναι η πλαστική χειρουργική επέμβαση που στοχεύει στην αφαίρεση του περιττού λίπους και του δέρματος και στην αποκατάσταση των αποδυναμωμένων μυών με την ενίσχυση της περιτονίας του κοιλιακού τοιχώματος. Είναι μία επέμβαση που απευθύνεται σε ανθρώπους με μεγάλη χαλάρωση των ιστών στην περιοχή της κοιλιάς, γεγονός που μπορεί να οφείλεται σε μεγάλη απώλεια βάρους ή στην εγκυμοσύνη. Με την κοιλιοπλαστική επιτυγχάνεται το πιο ομαλό και σταθερό περίγραμμα της κοιλιάς.

πλαστικη χεριων

Βραχιονοπλαστική είναι η πλαστική χειρουργική επέμβαση για την αναμόρφωση του άνω τμήματος του χεριού, από την μασχάλη έως τον αγκώνα. Στόχος της επέμβασης είναι να συσφιχθεί το χαλαρό δέρμα και να αφαιρεθεί το τοπικό λίπος. Η επέμβαση συνδυάζεται ορισμένες φορές με την τεχνική της λιποαναρρόφησης  για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

αυξητικη γλουτων

Παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, η γήρανση, η μεγάλη ή η απότομη απώλεια βάρους μπορούν να οδηγήσουν στην έντονη πτώση των γλουτών. Με την πλαστική χειρουργική επέμβαση της ανόρθωσης των γλουτών ή αλλιώς του λίφτινγκ γλουτών, αφαιρείται το δέρμα και το λίπος που περισσεύουν και το δέρμα ανασηκώνεται. Με τον τρόπο αυτό η εμφάνιση της περιοχής των γλουτών βελτιώνεται αισθητά. Παράλληλα με την ανόρθωση γλουτών πολλές γυναίκες επιλέγουν να προχωρήσουν και στην αύξηση των γλουτών τους. Η αυξητική γλουτών είναι γνωστή και ως brazilian lift,  και είναι επίσης μία πλαστική χειρουργική επέμβαση κατά την οποία προστίθεται όγκος στην περιοχή των γλουτών. Η προσθήκη όγκου πραγματοποιείται με την προσθήκη λίπους το οποίο μεταφέρεται από μία άλλη περιοχή του σώματος κατόπιν λιποαναρρόφησης.

ανόρθωση μηρών

Η ανόρθωση των μηρών είναι μία πλαστική χειρουργική επέμβαση- λίφτινγκ που αναδιαμορφώνει τους μηρούς μειώνοντας το δέρμα και το λίπος που περισσεύει. Καθώς τα λιποκύτταρα συσσωρεύονται στους μηρούς, η κυτταρίτιδα και τα χαλαρωμένο δέρμα κάνουν αρκετούς ανθρώπους να μοιάζουν βαρύτεροι και μεγαλύτεροι απ’ ότι είναι. Το αποτέλεσμα από την ανόρθωση μηρών είναι το πιο λείο και σφριγηλό δέρμα και και το καλύτερα καθορισμένο περίγραμμα του κάτω μέρους του σώματος.

αιδοιοπλαστική

Η αιδιοπλαστική είναι μία χειρουργική επέμβαση ανάπλασης που αναπτύχθηκε για να επιδιορθώσει εκ γενετής ανωμαλίες στην περιοχή του αιδοίου, όπως οι δυσμορφίες του κόλπου ώστε να διευκολυνθούν οι φυσικές διαδικασίες της εμμήνου ρήσης, της ούρησης και της συνουσίας. Σήμερα πραγματοποιείται και για την διόρθωση των χείλεων του αιδοίου, όταν αυτά είναι πχ. μεγάλου μεγέθους και προκαλούν ενοχλήσεις αλλά και για την βελτίωση της αισθητικής της ευαίσθητης περιοχής.