Πονάει το χημικό peeling;

Η θεραπεία δεν συνδέεται με πόνο. Είναι πιθανό να νιώσετε δυσφορία, τσούξιμο ή αίσθημα καύσου κατά την διάρκεια της θεραπείας. Μετά το δέρμα σας είναι πιθανό να σας «τραβάει».  Υπάρχει η πιθανότητα να αισθανθείτε πόνο κατά την αποθεραπεία από τα περισσότερο επεμβατικά peeling, όπως είναι το TCA. Τα υπόλοιπα είναι συνήθως ανώδυνα.

Μπορώ να κάνω χημικό peeling παράλληλα με άλλες θεραπείες προσώπου;

Ναι. Το χημικo peeling πραγματοποιείται αρκετά συχνά σε συνδυασμό με άλλες κοσμητικές θεραπείες. Συνηθέστερα πραγματοποιείται παράλληλα με botox και υαλουρονικο οξυ αλλά και με δερμοαπόξεση, μεσοθεραπεία και fraxel.

Με ποιόν τρόπο εφαρμόζεται το χημικό peeling στο πρόσωπο;

Υπάρχουν τρεις τεχνικές για την εφαρμογή του χημικού peeling . Με γάζα, με πινέλο (βεντάλια) και με μπατονέτα. Η γάζα χρησιμοποιείται για την εφαρμογή υγρών διαλυμάτων, ενώ λόγω της τριβής ενισχύεται και η απολέπιση. Το πινέλο-βεντάλια χρησιμοποιείται για την εφαρμογή των peelings που έχουν την υφή γέλης σιλικόνης. Οι μπατονέτες χρησιμοποιούνται για μικρές, δυσπρόσιτες περιοχές, όπως γύρω από τα μάτια ή τα χείλη αλλά και για μεμονωμένες ατέλειες όπως ρυτιδες και δυσχρωμιες.

Τι είναι τα τροποποιημένα χημικά peeling ;

Είναι τα peeling όπως το melanostop, melanoplus, το jessner, το azelan και άλλα. Πρόκειται για συνδυασμό διαφορετικών ουσιών σε διαφορετικές συγκεντρώσεις. Για παράδειγμα το mesopeel phenTCA περιέχει 20% τριχλωροξικό οξύ και 10% φαινόλη. Το azelan περιέχει 20% σαλικυλικό οξύ και 20% αζελαϊκό οξύ.