Πονάει το fraxel;

Η θεραπεία fraxel πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και είναι πλήρως ανεκτή. Κατά την διάρκεια του fraxel πιθανόν να αισθανθείτε ορισμένα ήπια τσιμπήματα.

Μετά από την θεραπεία μπορεί να νιώθετε ήπιο αίσθημα καύσου και τις επόμενες ημέρες το δέρμα σας θα είναι ελαφρώς ξηρό. Τυχόν ενοχλήσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τις συνταγογραφούμενες κρέμες.

Τι πρέπει να προσέχω μετά το fraxel;

Μετά το fraxel συνίσταται να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο της περιοχής θεραπείας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καθώς το δέρμα σας για διάστημα κάποιων μηνών θα είναι αρκετά ευαίσθητο.

Τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία fraxel μπορείτε να χρησιμοποιείτε ειδικά φαρμακευτικά καλλυντικά προϊόντα ώστε το δέρμα να είναι διαρκώς ενυδατωμένο. Είναι καίριας σημασίας για την αποφυγή σχηματισμού ουλών και σημαδιών να μην αγγίζετε, τρίβετε ή “ξεφλουδίζετε”το δέρμα σας.

Πόσες συνεδρίες fraxel θα χρειαστούν;

Μετά από αξιολόγηση του δέρματος σας και των αναγκών του καθορίζεται ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν. Ένας μέσος όρος θεραπειών κυμαίνεται μεταξύ 4-6 συνεδριών.  Για τα σημάδια ακμής, άλλες ουλές και για τις ραγάδες ο αριθμός των συνεδριών διαμορφώνεται ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και το βάθος του προβλήματος. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη θεραπεία, με το δέρμα να είναι σαφώς αναζωογονημένο και σφριγηλό ενώ υπάρχει σαφής εξομάλυνση των λεπτών ρυτίδων.