Είναι δυνατόν να αφαιρεθούν τα ενέσιμα συνθετικά υλικά από τους γλουτούς;

Οι περισσότερες από αυτές τις ενέσεις αφορούν την υγρή σιλικόνη και όχι δεν δύναται να αφαιρεθούν. Δε γνωρίζουμε από που προμηθεύονται τα υλικά όσοι εκτελούν τέτοιου είδους θεραπείες πάντως δεν πρόκειται για ιατρική αντιμετώπιση. Οι ενέσεις σιλικόνης σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος είναι μία καταστροφική πρακτική. Σε αντίθεση με τα στέρεα εμφυτευματα σιλικονης, η σιλικονη στην υγρή της μορφή μπορεί να μεταναστεύσει στους γύρω ιστούς, αλλοιώνοντας την εικόνα της περιοχής και προκαλώντας διάφορα προβλήματα, αισθητικά και άλλα. Ακόμη, πρόκειται για μία μη αναστρέψιμη διαδικασία. Η πιθανή αφαίρεση θα αφήσει την περιοχή εξαιρετικά σημαδεμένη. Θα σας συνιστούσα να εξετάσετε την εκτομή της αν νιώθετε πόνο, αν η περιοχή έχει μολυνθεί ή αν έχετε άλλα εμφανή συμπτώματα. Και πάλι ίσως θα ήταν χρήσιμη η θεραπεία της συμπτωματικής περιοχής. Μία άλλη λύση είναι η απομάκρυνση της σιλικόνης και το recontour, δηλαδή την διόρθωση του περιγράμματος με το «γέμισμα» της περιοχής με μόσχευμα λίπους και δέρματος.

Ποια τεχνική είναι ασφαλέστερη για την αύξηση των γλουτών: Η μεταφορά λίπους (brazilian lift) ή τα εμφυτευματα σιλικονης στους γλουτούς;

Κάθε χειρουργική επέμβαση συνοδεύεται από πιθανούς κινδύνους και επιπλοκές. Η μεταμόσχευση λίπους (brazilian lift), αν και είναι μία πιο «φυσική» επιλογή συνοδευεται από μία σειρά επιπλοκών, με σοβαρότερη την εμβολή του λίπους που όμως είναι σπάνια. Ακόμα είναι μία διαδικασία κάπως απρόβλεπτη, καθώς το λίπος δύναται να μετακινηθεί από την θέση του. Αναφορικά με τα εμφυτευματα σιλικονης για τους γλουτους μπορούν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα όταν η αυξητική γλουτών εκτελείται από έναν καταρτισμένο πλαστικό χειρουργό, αλλά απαιτείται ο ασθενής να είναι συνεπής με τις μετεγχειρητικές οδηγίες. Η συλλογή υγρού, οι λοιμώξεις και η ρικνωτική κάψα είναι μερικοί από τους κινδύνους. Η προσέγγιση που συνιστώ από την εμπειρία μου ως πλαστικός είναι η χρήση εμφυτευμάτων. Σας συμβουλεύω να κάνετε την έρευνά σας προσεκτικά και να απευθυνθείτε είτε στην Regen είτε σε κάποιον άλλο πλαστικό χειρουργό με την ανάλογη εμπειρία αλλά και το ενδιαφέρον για την αισθητική των γλουτών για περαιτέρω ενημέρωση.