Vaser Smooth, τι ακριβώς είναι;

 In Άρθρα

Η καινοτόμος τεχνική Vaser Smooth κάνει την κυτταρίτιδα οριστικά παρελθόν, προκαλώντας ταυτόχρονα σύσφιξη και βελτιώνοντας το περίγραμμα του σώματος.

 

Το καλοκαίρι ξαφνικά δεν φαντάζει τόσο μακρινό και, εν αναμονή της πολυπόθητης άνοιξης και της ανόδου των θερμοκρασιών, αρχίζουν οι πρώτες σκέψεις για τις διακοπές. Μαζί με αυτές έρχεται σχεδόν αυτόματα και η κλασσική γυναικεία σκέψη «πώς θα βγω στην παραλία;». Η κυτταρίτιδα, ο μεγαλύτερος γυναικείος εφιάλτης, που καλά κρυβόταν όλο το χειμώνα μέσα στα ζεστά μας ρούχα, αρχίζει ξανά να μας απασχολεί και θέλουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις τώρα. Η πρωτοποριακή τεχνική Vaser Smooth έφτασε για να βάλει οριστικό τέλος στην αντιαισθητική «όψη φλοιού πορτοκαλιού», αλλά ταυτόχρονα να πολεμήσει τη χαλάρωση και τις ανομοιομορφίες στο σώμα μας, χωρίς αναμονή, ταλαιπωρία και πολυάριθμες συνεδρίες.

Η Διαδικασία

Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις και εμφανίζεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματικού βάρους, ενώ είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Άσχετα από το αν οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, σε ορμονικούς λόγους ή σε κακές επιλογές διατροφής και lifestyle, το θέμα είναι πως σήμερα το Vaser Smooth μπορεί να την εξαφανίσει. Η κυτταρίτιδα αφορά στην εναπόθεση λίπους και νερού κάτω από το δέρμα, ενώ εντοπίζεται σε γλουτούς, μηρούς, γοφούς, κοιλιά, γόνατα, ακόμη και στη μέση. Το Vaser Smooth είναι μία άκρως προηγμένη τεχνολογικά συσκευή, που, όπως και το ίδιο το Vaser, λειτουργεί με τη δύναμη των υπερήχων. Το μεγάλο πλεονέκτημα της νέας αυτής τεχνικής σε σχέση με τις προηγούμενες είναι πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας εκεί που εντοπίζεται, δηλαδή κάτω από το δέρμα. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται στο ιατρείο, εντελώς ανώδυνα χάρη στην έγχυση τοπικής αναισθησίας,  όπου ο πλαστικός χειρουργός εισάγει την ειδικά σχεδιασμένη μικρο-κάνουλα της συσκευής κάτω από το δέρμα μέσα από μία απειροελάχιστη τομή. Η ειδικά σχεδιασμένη κάνουλα του Vaser Smooth διαθέτει ένα αμβλύ άκρο, ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει υπερήχους. Η ενέργεια των υπερήχων ρευστοποιεί το τοπικά συσσωρευμένο λίπος, ενώ ταυτόχρονα, χάρη στην ειδική κεφαλή, ο χειρουργός «κόβει» τα ινώδη διαφράγματα που ευθύνονται για τα βουναλάκια και τα βαθουλώματα στην επιφάνεια του δέρματος, δηλαδή για την εικόνα της κυτταρίτιδας. Έτσι το δέρμα αποκτά ξανά λεία υφή, ενώ η ενέργεια των υπερήχων κινητοποιεί τους ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα τη σύσφιξη στην περιοχή εφαρμογής. Το Vaser Smooth διασπά επιλεκτικά τον λιπώδη ιστό, χωρίς να τραυματίζει τους παρακείμενους ιστούς, κι έτσι στην ουσία αποτελεί σχεδόν «ατραυματική» μέθοδο, ενώ, πέρα από την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, βελτιώνει και το περίγραμμα του σώματος, προσφέροντας παράλληλα σύσφιξη στην υπό θεραπεία περιοχή.

 

Οι Λεπτομέρειες

Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα στο περιβάλλον του ιατρείου και δεν διαρκεί πάνω από 2 ώρες, ενώ αμέσως μετά εφαρμόζεται ένας ειδικός ελαστικός κορσές στην υπό θεραπεία περιοχή που θα πρέπει να φοριέται για περίπου 15-30 ημέρες. Η επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις της ημέρας μπορούν να γίνουν σε μόλις 24 ώρες, ενώ η επιστροφή στο γυμναστήριο χρειάζεται περίπου 2 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, αλλά συνεχίζουν να βελτιώνονται για διάστημα έως και 6 μηνών μετά την εφαρμογή.

 

 

Recent Posts