Τέλος στην Κυτταρίτιδα, δείτε τις θεραπείες

 In Άρθρα

Οι δύο τοπ θεραπείες για να απαλλαγείς οριστικά από την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού και να υποδεχθείς το καλοκαίρι με το δέρμα που σου αξίζει.

 

Μπορεί να θεωρείς πως το καλοκαίρι βρίσκεται ακόμη μακριά, όμως τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να ασχοληθείς με το θέμα της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης, αν θέλεις φέτος να βγεις με το κεφάλι ψηλά στην παραλία. Η αλήθεια είναι πως όλες τείνουμε να «τρενάρουμε» τις θεραπείες σώματος μέχρι πραγματικά να τις έχουμε ανάγκη, δηλαδή όταν πλέον αγοράζουμε το πρώτο μαγιό της σεζόν, όμως αυτό δεν είναι σωστό, καθώς για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα με διάρκεια στο χρόνο χρειάζεται να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο και πλήρες πρωτόκολλο θεραπείας. Σήμερα, η σύγχρονη αισθητική ιατρική έχει δύο εξαιρετικά «όπλα» στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης. Το πρωτοποριακό Vaser Smooth, που δρα σε μία θεραπεία και συνεχίζει να βελτιώνεται ως αποτέλεσμα για 6 περίπου μήνες, και η πολυδοκιμασμένη μεσοθεραπεία, που απαιτεί περίπου 10 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων μεταξύ τους, υπόσχονται να σου χαρίσουν λείο και σφριγηλό δέρμα, ώστε να φορέσεις άνετα και χωρίς προβληματισμούς το καυτό σου σορτς με την πρώτη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.

 

Vaser Smooth

Το Vaser Smooth είναι μία καινοτόμος και πολύ νέα τεχνολογικά συσκευή, που λειτουργεί με τη δύναμη των υπερήχων και δρα κάτω από το δέρμα, εκεί δηλαδή που βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία. Ο πλαστικός χειρουργός εισάγει την ειδικά σχεδιασμένη κάνουλα του Vaser Smooth κάτω από το δέρμα μέσα από μία απειροελάχιστη τομή της τάξεως των 2 χιλιοστών. Η μικρο-κάνουλα αυτή διαθέτει ένα αμβλύ άκρο, που επιτρέπει στο γιατρό να «σπάσει» τους ινώδης φραγμούς που ευθύνονται για την όψη φλοιού πορτοκαλιού, ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει υπερήχους κάτω από το δέρμα. Η ενέργεια των υπερήχων ρευστοποιεί το τοπικά συσσωρευμένο λίπος, ενώ ο χειρουργός «κόβει» τα ινώδη διαφράγματα που τραβούν μέρος της επιδερμίδας προς τα μέσα και δημιουργούν την εικόνα της κυτταρίτιδας. Το Vaser Smooth διασπά επιλεκτικά τον λιπώδη ιστό, χωρίς να τραυματίζει τους παρακείμενους ιστούς, κι έτσι στην ουσία αποτελεί σχεδόν «ατραυματική» μέθοδο, ενώ, πέρα από την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, η ενέργεια των υπερήχων κινητοποιεί τους ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα τη σύσφιξη στην περιοχή εφαρμογής.

 

Μεσοθεραπεία

Πρόκειται για μία πολυδοκιμασμένη και πολύ αποτελεσματική τεχνική, κατά την οποία με τη βοήθεια λεπτών ενέσεων ο πλαστικός χειρουργός εγχέει στο μέσο στρώμα του δέρματος τις ουσίες εκείνες που απαιτείται κατά περίπτωση. Όταν λοιπόν το πρόβλημα είναι η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση επιλέγεται συνήθως ένα «κοκτέιλ» ουσιών που περιλαμβάνει καφεΐνη,  καρνιτίνη, ορισμένους ενεργοποιητές του μεταβολισμού, συσφικτικούς παράγοντες και λοιπές λιποδιαλυτικές ουσίες. Το θεραπευτικό αυτό «κοκτέιλ» εγχέεται στο μέσο στρώμα του δέρματος με τη βοήθεια λεπτών βελόνων και δρα αυξάνοντας τη μικροκυκλοφορία, διαλύοντας τα λιποκύτταρα (το περιεχόμενο λίπος των οποίων αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος) και προκαλώντας σύσφιξη στην περιοχή. Πέρα από τις εγχεόμενες ουσίες, οι ίδιοι οι νυγμοί των βελόνων δρουν προς τη σύσφιξη και τη  βελτίωση της εικόνας του δέρματος στην περιοχή.

Recommended Posts