Τέλειος Λαιμός

 In Άρθρα

Τρεις διαφορετικές θεραπείες για ένα λαιμό σφριγηλό και νεανικό, που δεν θα μαρτυρά το πέρασμα του χρόνου.

 

Παραδοσιακά η περιοχή του λαιμού συγκαταλέγεται στις πιο «δύσκολες» περιοχές που καλείται να αντιμετωπίσει η σύγχρονη αισθητική ιατρική, καθώς η χαλάρωσή του μπορεί να παρουσιαστεί σε αρκετά νεανική ηλικία και συνήθως απαιτεί συνδυασμό μεθόδων για να λυθούν οι διαφορετικές εκφάνσεις της γήρανσης που αυτός παρουσιάζει. Πέρα από τη χειρουργική προσέγγιση, υπάρχουν και λιγότερο επεμβατικές τεχνικές που μπορούν να δώσουν πολύ ικανοποιητικές λύσεις.

 

Επεμβατικό Neck Lift

Η αλήθεια είναι πως το χειρουργικό lifting λαιμού συνήθως δεν πραγματοποιείται μεμονωμένα, αλλά ως μέρος ενός face lift ή ενός lower face lift. Αυτό συμβαίνει γιατί αφενός δύσκολα κάποιος θα έμπαινε στη διαδικασία ενός χειρουργείου μόνο για την περιοχή του λαιμού και αφετέρου γιατί συνήθως η χαλάρωση του λαιμού συνυπάρχει με τη χαλάρωση και την πτώση του προσώπου, οπότε και ο πλαστικός χειρουργός θα προτείνει να αντιμετωπίσεις όλα τα προβλήματα σε ένα χειρουργείο. Παρά το παραπάνω γεγονός πάντως, φυσικά και ένα neck lift μπορεί να πραγματοποιηθεί και μόνο του, εάν κάποιος το επιθυμεί. Στην περίπτωση της ανόρθωσης λαιμού λοιπόν, οι τομές περιορίζονται πίσω από τα αυτιά και είναι εντελώς αόρατες, ενώ μέσα από αυτές αντιμετωπίζεται η χαλάρωση και το αντιαισθητικό turkey neck στην περιοχή, αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει, βελτιώνονται σαφώς οι ρυτίδες και οι οριζόντιες χορδές και πραγματοποιείται λιποαναρρόφηση στο προγούλι, εφόσον συνυπάρχει περίσσεια λίπους που φαίνεται και ενοχλεί.

 

Μη Επεμβατική Ανόρθωση με Νήματα

Η χαλάρωση του λαιμού και οι οριζόντιες και κάθετες χορδές του μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και με τα νήματα νέας γενιάς, APTOS Threads. Τα νέα αυτά νήματα, λόγω της μεγάλης ποικιλίας που διαθέτουν, είναι σε θέση να προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, ενώ διακρίνονται για τη μεγάλη τους ασφάλεια και την αντοχή τους στο χρόνο. Έτσι, πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε ανόρθωση λαιμού χωρίς χειρουργείο με τον πλαστικό χειρουργό να πραγματοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία στο ιατρείο, χωρίς ταλαιπωρία και χρονοβόρες αποθεραπείες. Για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο λαιμό λοιπόν εισάγεται ένα διπλό νήμα από κάθε μεριά του λαιμού (από την περιοχή ακριβώς κάτω από το αυτί), τα οποία συναντώνται στη μέση της περιοχής και δημιουργούν ένα «πλέγμα», καθώς ο πλαστικός χειρουργός τα τραβά προς τα πίσω, ώστε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ανόρθωσης. Τα νήματα APTOS Threads διαθέτουν μικρούς κώνους σε όλο το μήκος τους, οι οποίοι αφενός κλειδώνουν κάτω από το δέρμα και δεν χαλαρώνουν με τον καιρό και αφετέρου, καθώς αρχίζουν να αποσυντίθεται με το πέρασμα του χρόνου, κινητοποιούν το οργανισμό να παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη, προκαλώντας τελικά σύσφιξη στην περιοχή. Έτσι, η βελτίωση συνεχίζεται για καιρό μετά την εισαγωγή τους, ενώ το αποτέλεσμα μπορεί να φτάσει σε διάρκεια και τα δύο χρόνια.

 

Ενέσιμες Λύσεις

Φυσικά, πέρα από το θέμα της χαλάρωσης του δέρματος στην περιοχή του λαιμού, μεγάλο πρόβλημα αποτελούν και οι έντονες ρυτίδες και οι χορδές ( οριζόντιες και κάθετες γραμμές αντίστοιχα) που παρουσιάζονται στην περιοχή, σε μερικούς ανθρώπους δε και σε εξαιρετικά νεανική ηλικία. Το διάσημο Botox και το θαυματουργό Υαλουρονικό Οξύ έρχονται να δώσουν λύση και σε αυτήν την περίπτωση, με το πρώτο να αντιμετωπίζει δραστικά τις κάθετες χορδές και το δεύτερο να «γεμίζει» τις έντονες οριζόντιες ρυτίδες. Η συνδυαστική εφαρμογή τους δίνει εξαιρετικά εντυπωσιακά αποτελέσματα που μπορούν να έχουν διάρκεια έως και 12 μήνες.

 

 

 

 

Recent Posts