Οριστική Αποτρίχωση με Laser

 In Άρθρα

Τώρα είναι η τελευταία σου ευκαιρία να ξεκινήσεις laser αποτρίχωση, για να περάσεις ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι χωρίς ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

 

Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε και εσύ σκέφτεσαι από τώρα την ταλαιπωρία που θα υποστεί πάλι το δέρμα σου με το ξύρισμα να βρίσκεται στο καθημερινό πρόγραμμα ή το κερί να σου προκαλεί αφόρητο πόνο και ερεθισμούς κάθε 10-15 μέρες, χωρίς να σου χαρίζει και το αποτέλεσμα που θέλεις. Σήμερα πλέον που η laser αποτρίχωση είναι προσιτή και εύκολη για όλους, δεν είναι κρίμα εσύ να υποφέρεις ακόμη και να ταλαιπωρείσαι με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης; Η laser αποτρίχωση είναι η μόνη μέθοδος οριστικής αποτρίχωσης που φέρει έγκριση από τον FDA για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της, ενώ αποτελεί το μοναδικό τρόπο να έχεις βελούδινο και τέλεια αποτριχωμένο δέρμα 12 μήνες το χρόνο και 24 ώρες την ημέρα.

 

 

Οι Σύγχρονες Τεχνολογίες Laser Αποτρίχωσης

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως τα laser είναι ασφαλή και αποτελεσματικά μόνο όταν εφαρμόζονται από ιατρούς και σε περιβάλλον ιατρείου, κάτι που πλέον είναι σαφής οδηγία και του επίσημου ελληνικού φορέα υγείας (Το Υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει πλέον και επίσημα πως η εφαρμογή των laser «αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής»). Τα κύρια laser αποτρίχωσης που εφαρμόζονται στη χώρα μας σήμερα είναι ο Αλεξανδρίτης και το Διοδικό laser. Το πρώτο είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο και δημοφιλές στην Ελλάδα και το δεύτερο έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο αγαπητό τα τελευταία χρόνια, καθώς μπορεί να έχει ασφαλή εφαρμογή και σε μαυρισμένα από τον ήλιο δέρματα ακόμη και το καλοκαίρι. Όλα τα laser λειτουργούν εκπέμποντας μία δέσμη ορατού φωτός, η οποία μεταφέρει ενέργεια και απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας με αποτέλεσμα την καταστροφή του τριχικού θυλάκου. Έτσι, η ενέργεια του laser «καίει» απόλυτα ελεγχόμενα τη ρίζα της τρίχας, χωρίς όμως να προκαλεί βλάβη στους παρακείμενους δερματικούς ιστούς. Ο Αλεξανδρίτης και το Διοδικό laser έχουν μία βασική διαφορά, που έγκειται στο γεγονός πως η ενέργεια του διοδικού laser πηγαίνει απευθείας πιο βαθιά μέσα στο δέρμα και άρα δεν απορροφάται καθόλου από τη μελανίνη του δέρματος, ενώ ο Αλεξανδρίτης επηρεάζει και τη μελανίνη του δέρματος, γι’ αυτό και το Διοδικό μπορεί να έχει εφαρμογή και το καλοκαίρι, ενώ ο Αλεξανδρίτης όχι. Ο Αλεξανδρίτης έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με σκούρα τριχοφυΐα, ενώ το διοδικό ενδείκνυται τέλεια για να συνεχίσεις τις συνεδρίες σου και το καλοκαίρι ή αν έχεις εκ φύσεως πιο σκούρα επιδερμίδα. Συνολικά απαιτούνται 6-8 συνεδρίες με απόσταση 4-8 εβδομάδων μεταξύ τους για ένα τέλειο και μόνιμο αποτέλεσμα, ενώ ο πλαστικός χειρουργός είναι εκείνος που θα δημιουργήσει το ιδανικό πλάνο θεραπείας για τις δικές σου προσωπικές ανάγκες.

 

 

 

 

Recent Posts