Μαλλιά ξανά!!

 In Άρθρα

Μπορεί η «φαλάκρα» να αποτελεί τον μεγαλύτερο ανδρικό εφιάλτη, όμως η τεχνική FUE σου χαρίζει πίσω τα χαμένα σου μαλλιά.

 

Αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος, φόβος των ανδρών είναι η απώλεια των μαλλιών τους και ο κίνδυνος κάποια στιγμή να μείνουν φαλακροί. Γι’ αυτό ακριβώς και το «φάρμακο κατά της φαλάκρας» θα αποτελέσει, αν κάποια στιγμή ανακαλυφθεί, μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης. Ταυτόχρονα, οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, το άγχος, το στρες, η κακή διατροφή και οι ορμονικές διαταραχές έχουν αυξήσει και τον αριθμό των γυναικών που πάσχουν από ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Σήμερα η σύγχρονη ιατρική, μπορεί να μην έχει βρει το χάπι που σε κάνει να ξαναβγάζεις μαλλιά, έχει όμως να προσφέρει μία ιδιαίτερα εξελιγμένη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών, που παρουσιάζει μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι των παλαιότερων, επίπονων και ιδιαίτερα τραυματικών μεθόδων. Η καινοτόμος μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction) κερδίζει διαρκώς έδαφος και καθιερώνεται ως η πιο αποτελεσματική απάντηση στην αραίωση μαλλιών σε γυναίκες και άνδρες.

 

Η Μέθοδος

Η FUE είναι μία μέθοδος ελάχιστα επεμβατική, με ταχύτατη ανάρρωση, πολύ φυσικό αποτέλεσμα, που δεν αφήνει ουλές και σημάδια και που παρουσιάζει τεράστια ποσοστά επιτυχίας με μόνιμα αποτελέσματα. Πρόκειται για μία πολύ λεπτή χειρουργική διαδικασία, που απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση από τον πλαστικό χειρουργό που την εφαρμόζει. Εν αντιθέσει με τις παλαιότερες μεθόδους κατά τις οποίες ο χειρουργός αφαιρούσε μία ολόκληρη λωρίδα δέρματος από τη δότρια περιοχή και την μεταμόσχευε στην λήπτρια περιοχή, η FUE αφορά στη μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη μία περιοχή στην άλλη. Αυτό σημαίνει πως τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα-ένα από τη μία περιοχή και εμφυτεύονται ένα-ένα στη άλλη. Συνήθως τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται από τα πλάγια ή το πίσω μέρος του κεφαλιού και μεταφέρονται στην κορυφή ή στο μπροστινό τμήμα, που αποτελούν ως επί το πλείστον τις περιοχές αραίωσης. Είναι πολύ σημαντικό ο πλαστικός χειρουργός να μελετήσει και να λάβει υπ’ όψιν τους όλες τις σχετικές παραμέτρους, όπως η ηλικία του ασθενούς, ο βαθμός αλωπεκίας, ο αριθμός τριχοθυλακίων που εμφανίζεται ανά περιοχή κλπ., ώστε να διασφαλίσει τη μέγιστη και καλύτερη δυνατή κάλυψη τόσο στη δότρια όσο και στη λήπτρια περιοχής. Η μέθοδος πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και είναι σχεδόν ανώδυνη, ενώ δεν υπάρχουν τομές και σημάδια, αφού αφαιρείται μόνο το τριχοθυλάκιο και όχι το περιβάλλον δέρμα. Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει η μεταφορά είναι αρκετός, καθώς ένα τέτοιο χειρουργείο μπορεί να κρατήσει ακόμη και 8-10 ώρες. Λόγω της ελάχιστης επεμβατικότητας που τη χαρακτηρίζει, η μέθοδος FUE είναι εξαιρετικά ασφαλής και δεν συνοδεύεται από επιπλοκές, δύσκολη αποθεραπεία ή πόνο. Καθώς τα τριχοθυλάκια «ριζώνουν» στη νέα τους θέση, η μέθοδος έχει μόνιμα αποτελέσματα, τα οποία και βελτιώνονται για περίπου 12 μήνες μετά τη συνεδρία.

Recent Posts