Λιπογλυπτική, τι ακριβώς είναι;

 In Άρθρα

Σήμερα το ίδιο μας το λίπος αναδεικνύεται στο καλύτερο όπλο για να αποκτήσουμε το σώμα που θέλουμε, χάρη στη λιπομεταφορά.

 Ακόμη και οι άνθρωποι με καλό σωματικό βάρος, που ακολουθούν μία ισορροπημένη διατροφή και ασκούνται συστηματικά, συνήθως έχουν σε κάποια σημεία του σώματος τους τοπικά συσσωρευμένο λίπος, που θα ήθελαν να μην υπάρχει, ενώ σε άλλα σημεία θα ήθελαν να είχαν περισσότερο όγκο. Αυτό ισχύει τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες, απλώς είναι διαφορετικά τα σημεία που θέλει να «γεμίσει» και να «αδειάσει» το κάθε φύλο. Η λιπογλυπτική με τη βοήθεια της λιπομεταφοράς έρχεται να δώσει οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα, παίρνοντας το λίπος από εκεί που δεν το θέλουμε και τοποθετώντας το εκεί που το χρειαζόμαστε, βελτιώνοντας έτσι συνολικά την εικόνα του σώματός μας στα πλαίσια μίας ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας.

 

Η Διαδικασία

Η λιπομεταφορά αφορά σε τρία διαφορετικά στάδια που πραγματοποιούνται στον ίδιο χρόνο, δηλαδή στην αφαίρεση του λίπους από μία περιοχή, στην ειδική επεξεργασία του και φυσικά στην επανατοποθέτησή του στα σημεία που παρατηρείται έλλειψη όγκου, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για το πρώτο στάδιο σήμερα χρησιμοποιείται η ελαχίστως επεμβατική τεχνική λιποαναρρόφησης Vaser, που, χάρη στη δύναμη των υπερήχων, ρευστοποιεί το ανεπιθύμητο λίπος και το αφαιρεί μέσα από εξαιρετικά λεπτές μικροκάνουλες, που εισάγονται μέσα από απειροελάχιστες τομές (2χιλ.). Έτσι η όλη διαδικασία της εξαγωγής του λίπους γίνεται σχεδόν ατραυματική και το πρώτο στάδιο της λιπομεταφοράς ολοκληρώνεται πιο εύκολα από ποτέ. Εν συνεχεία το λίπος αυτό μπαίνει σε συσκευή φυγοκέντρησης, ώστε να καθαριστεί και να είναι έτοιμο για τη μεταφορά του. Τέλος, με ειδικές ενέσεις ο πλαστικός χειρουργός το επανατοποθετεί στα σημεία εκείνα, όπου απαιτείται προσθήκη όγκου. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο με τοπική αναισθησία και μάλιστα ακόμη και στο περιβάλλον του ιατρείου, αν μιλάμε για μικρής έκτασης πρόβλημα, ενώ η αποθεραπεία είναι εξαιρετικά ήπια. Το λίπος αφαιρείται από την κοιλιά, το στήθος, τους μηρούς, τους γλουτούς, τα μπράτσα, τη μέση, την πλάτη, το διπλοσάγονο, τα γόνατα ή όπου αλλού παρατηρείται συσσώρευση τοπικού πάχους, και εν συνεχεία τοποθετείται οπουδήποτε χρειάζεται προσθήκη όγκου, δηλαδή στο στήθος, τους γλουτούς, τις γάμπες, τα χέρια. Είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς πως η συγκεκριμένη μέθοδος δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε λιπόσαρκους ανθρώπους, καθώς για να μπορεί να αφαιρεθεί λίπος πρέπει αυτό να υπάρχει. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να απευθυνόμαστε σε εξειδικευμένο στην εν λόγω τεχνική πλαστικό χειρουργό, που θα σχεδιάσει εκ των προτέρων το καλύτερο δυνατό αλλά και φυσικό αποτέλεσμα για τη συνολική μας εικόνα και θα μας συμβουλεύσει να αποφύγουμε κάθε υπερβολή. Επίσης, η μέθοδος δεν ενδείκνυται για υπέρβαρους ή παχύσαρκους ανθρώπους, καθώς δεν είναι τεχνική απώλειας βάρους, αλλά μόνο αντιμετώπισης τοπικά συσσωρευμένου λίπους και εκμετάλλευσής του για την καλύτερη συνολική εικόνα του σώματος.

Recommended Posts