Λαμπερο δέρμα και το Φθινόπωρο

 In Άρθρα, Θεραπείες Dermapen, Θεραπείες Μεσοθεραπεία, Θεραπείες Μεσοθεραπεία Υαλουρονικό

Το καλοκαίρι με το μαύρισμα και τα μπάνια το δέρμα μας δείχνει λαμπερό. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του καλοκαιριού τα βλέπουμε με το που μπαίνει ο Σεπτέμβρης, όπου το καλοκαίρι φεύγει πια και επίσημα. Η ελλιπής φροντίδα της επιδερμίδας μας, οι εξωτερικές δραστηριότητες και οι ώρες κάτω από την ηλιακή ακτινοβολία, έχουν κάνει το δέρμα μας άγριο και θαμπό.

Διαβάστε μερικούς απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνετε το δέρμα σας ξανά να λάμψει!

1.Απολέπιση

Με την απολέπιση διώχνουμε τα νεκρά κύτταρα και ανανεώνουμε την επιδερμίδα μας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι απολέπισης για να επιλέξετε, από τον φυσικό άργιλο μέχρι το χημικό peeling. Οι DIY θεραπείες συνήθως αποτελούν γρήγορες λύσεις για το σπίτι και πρέπει να πραγματοποιούνται περίπου 2-3 φορές την εβδομάδα. Αν επιθυμείτε μία λύση πιο μόνιμη και δραστική, συνίσταται να απευθυνθείτε σε έναν πλαστικό χειρουργό κι εκείνος θα σας προτείνει ήπιες θεραπείες για τις ανάγκες του δέρματός σας.  Αν παράλληλα με την απολέπιση θέλετε και πρόληψη από τα σημάδια της γήρανσης, το dermapen και το peeling είναι ιδανικά και για τα δύο.

2.Ενυδάτωση 

Το επόμενο βήμα μετά την απολέπιση είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας. Κρατώντας το δέρμα μας ενυδατωμένο σημαίνει ότι του προσφέρουμε κάλυψη από την δημιουργία λεπτών ρυτίδων και του παρέχουμε μία υγιή λάμψη.  Εκτός από την καθημερινή μας κρέμα θα πρέπει να χρησιμοποιούμε και μάσκα ενυδάτωσης κάθε βράδυ. Για να πετύχουμε ενυδάτωση σε βάθος μπορούμε να επιλέξουμε ενέσιμες τεχνικές όπως η μεσοθεραπεία και οι μικονυγμοί, που επιτρέπουν σε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ να απορροφηθούν καλύτερα, ενώ διεγείρουν και φυσικές ουσίες του δέρματος σαν το κολλαγόνο και την ελαστίνη να αναγεννηθούν. Η αναγέννηση της επιδερμίδας σας είναι σίγουρη.

 

Καλό Φθινόπωρο! 

 

 

Recommended Posts