Γυρίζοντας από τις διακοπές-Part 2: Ξηρή επιδερμίδα

 In Άρθρα, Θεραπείες Μεσοθεραπεία, Θεραπείες Μεσοθεραπεία Υαλουρονικό, Θεραπείες Χημικό Peeling

Στο τέλος του καλοκαιριού, και ειδικά κατά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές μας διακοπές παρατηρούμε ότι η επιδερμίδα μας έχει αλλάξει, και δυστυχώς όχι προς το καλύτερο. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η αφυδάτωση από την ζέστη και το αλάτι, έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο δέρμα μας: Πανάδες, κηλίδες, φακίδες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ξηρή επιδερμίδα που «σπάει». Είναι χρήσιμο λοιπόν να ξέρουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε την όψη του προσώπου μας και να κάνουμε την επιδερμίδα μας να λάμψει από υγεία.

Ξηρή, άτονη και ταλαιπωρημένη επιδερμίδα? Πως θα της προσφέρετε την ενυδάτωση που χρειάζεται

lamperi epidermida

Η απώλεια των υγρών που προκαλεί η υψηλή θερμοκρασία, το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας, αλλά και το air-condition οδηγούν στην ξηρότητα της επιδερμίδας. Η ξηρότητα ισοδυναμεί με θαμπό, άτονο δέρμα, συχνά με τραχιά υφή που μας κάνει να μοιάζουμε ταλαιπωρημένες και αφαιρεί πόντους από την γοητεία μας. Εκτός αυτού, το ξηρό δέρμα είναι επιρρεπές στις ρυτίδες αφού η ευαίσθητη και λεπτή επιδερμίδα εύκολα ” σπάει” και δημιουργούνται σε αυτήν σημάδια γήρανσης.  Θέλουμε λοιπόν να λάμψουμε ξανά, και να προλάβουμε τον σχηματισμό των ρυτίδων!

Τι μπορούμε να κάνουμε:

Χημικό peeling

Ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου και η απολέπιση που επιτυγχάνει το peeling θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους. Ετσι, το δέρμα θα προετοιμαστεί για να δεχτεί τις πολυβιταμίνες και τα ενυδατικά συστατικά, τα οποία θα διεισδύσουν στο δέρμα και θα του χαρίσουν ενυδάτωση, φωτεινότητα και λάμψη.

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό γνωστό για την ιδιότητά του να συγκρατεί την υγρασία. Εγχεόμενο σε βάθος στο δέρμα με την διαδικασία της μεσοθεραπείας θα αποτελέσει έναν σημαντικό ενυδατικό παράγοντα, ενώ παράλληλα οι ινοβλάστες θα διεγερθούν ώστε να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Το αποτέλεσμα θα είναι το σφιχτό και ενυδατωμένο δέρμα μας που θα ακτινοβολεί ομορφιά και υγεία.

Ενυδατική κρέμα

Ενυδατικές κρέμες ημέρες υπάρχουν πολλές και διαφορετικού τύπου. Προτιμήστε μία φαρμακοκαλλυντική κρέμα, κατάλληλη για θρέψη και ενυδάτωση, αφού πρώτα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 

Recommended Posts