Γυρίζοντας από τις διακοπές-Part 3: Ρυτίδες

 In Άρθρα, Θεραπείες Botox, Θεραπείες Dermapen, Θεραπείες Μεσοθεραπεία Αυτόλογη, Θεραπείες Υαλουρονικό Οξύ Filler

Στο τέλος του καλοκαιριού, και ειδικά κατά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές μας διακοπές παρατηρούμε ότι η επιδερμίδα μας έχει αλλάξει, και δυστυχώς όχι προς το καλύτερο.

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η αφυδάτωση από την ζέστη και το αλάτι, έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο δέρμα μας: Πανάδες, κηλίδες, φακίδες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ξηρή επιδερμίδα που «σπάει», χαλάρωση.

Είναι χρήσιμο λοιπόν να ξέρουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε την όψη του προσώπου μας και να κάνουμε την επιδερμίδα μας να λάμψει από υγεία και νεανικότητα!

xwris_rytides

Λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Οι ρυτίδες μπορεί να είναι μικρές λεπτομέρειες στο πρόσωπό μας, συνήθως όμως είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.  Η απουσία ή η παρουσία τους μπορούν να μας μεταμορφώσουν. Το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης και της αφυδάτωσης που υφίσταται η επιδερμίδα  γίνεται ξηρή,  λεπτή και εύθραυστη, γεγονός που οδηγεί στην δημιουργία λεπτών ρυτίδων. Αλλά και η ακτινοβολία του ήλιου επιδρά αρνητικά στην ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου. Η φωτογήρανση εκτός από τις χαρακτηριστικές κηλίδες που αφήνει στο δέρμα είναι συνυφασμένη με την ανελαστικότητα του δέρματος και την εμφάνιση αρκετών από τις ρυτίδες μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε:

Υαλουρονικό οξύ filler

Το υαλουρονικό οξύ σε παχύρευστη μορφή γέλης γεμίζει τις βαθιές, στατικές ρυτίδες. Το πληρωτικό αυτό είναι αποδεδειγμένα το πιο ασφαλές και επιφέρει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι ρυτίδες κυριολεκτικά εξαφανίζονται ενώ η διάρκειά του ανέρχεται στον ένα χρόνο. Το πρόσωπο δείχνει ξανά νεανικό, φρέσκο και λαμπερό.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Χρησιμοποιώντας το δικό μας πλάσμα και τους αυξητικούς παράγοντες που υπάρχουν σε αυτό μπορούμε να ανανεώσουμε την επιδερμίδα μας και να εγείρουμε την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Η παραγωγή κολλαγόνου αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, συσφίγγει την επιδερμίδα και λειαίνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές του προσώπου μας. Η μέθοδος είναι απόλυτα φυσική και βασίζεται στην λογική της ελάχιστης παρέμβασης στον οργανισμό και στις αρχές της αναγεννητικής ιατρικής. Το δέρμα ανανεώνεται μέρα με την ημέρα και όταν η θεραπεία ολοκληρωθεί είναι ενυδατωμένο και σφριγηλό.

Botox

Το γνωστό μας botox σβήνει τις ρυτίδες μέσα σε ελάχιστο χρόνο και στα πλαίσια μίας μονής συνεδρίας. Η βοτουλινική τοξίνη εγχεόμενη στον μυ, αδρανοποιεί την εντατική του λειτουργία και χαλαρώνει εκφράσεις όπως το συνοφρύωμα. Οι ρυτίδες που μας ταυτίζουν με την κούραση και την ταλαιπωρία γίνονται αόρατες και η όψη μας μεταμορφώνεται.

Dermapen

Το dermapen αποτελεί μία συσκευή micro-needling, όπου μικρονυγμοί σαρώνουν την επιδερμίδα του προσώπου και ενεργοποιούν την έμφυτη ικανότητα της επιδερμίδας να παράγει συσφικτικούς και αναπλαστικούς παράγοντες. Παράλληλα στην περιοχή απλώνονται αντιγηραντικοί παράγοντες όπως πεπτίδια, βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ. Οι μικρονυγμοί ωθούν τα συστατικά να διεισδύσουν στο δέρμα και η επιδερμίδα αναπλάθεται συνολικά. Οι ρυτίδες ομαλοποιούνται και το δέρμα αποκτά μία λεία και απαλή υφή.

 

 

 

Recommended Posts