Έντονα Ζυγωματικά

 In Άρθρα

Οι θελκτικές γωνίες και τα ζηλευτά ζυγωματικά μπορούν σήμερα να γίνουν απλή υπόθεση στα χέρια του εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού.

 Οι έντονες γωνίες στο πρόσωπο και τα ψηλά και γεμάτα ζυγωματικά αποτελούν τα τελευταία χρόνια σημαντικό χαρακτηριστικό για ένα γοητευτικό και θελκτικό πρόσωπο, γεγονός που αποδεικνύεται από την διαρκή ζήτηση που έχουν οι θεραπείες για το γέμισμα και την τόνωση των ζυγωματικών από τα μεγάλα ονόματα των διεθνών catwalks. Η ενίσχυση των ζυγωματικών μπορεί να γίνει τόσο χειρουργικά με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης όσο και μη επεμβατικά με τη χρήση αυτόλογου λίπους ή υαλουρονικού οξέος, κάτι που προτιμάται γενικά από τη σύγχρονη αισθητική ιατρική, καθώς δίνει πιο φυσικά αποτελέσματα.

Επεμβατική Μέθοδος

Όταν μιλάμε για νυστέρι, η αύξηση του όγκου στα ζυγωματικά πραγματοποιείται με ειδικά για την περιοχή αυτή ενθέματα σιλικόνης. Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται είναι ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιούνται στην αυξητική μαστού, όμως είναι αρκετά πιο συμπαγή και διαθέτουν μία μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και σχήματα, ώστε να μπορεί να επιλεγεί αυτό που ταιριάζει στην κάθε περίπτωση. Για την εισαγωγή τους πραγματοποιούνται μικρές τομές μέσα από το στόμα. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη, διαρκεί περίπου 1 ώρα και δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική. Γενικά η αποθεραπεία είναι εύκολη, αλλά χρειάζεται μία κάποια προσοχή στην περιοχή των ζυγωματικών για κάποιο διάστημα, όπως η αποφυγή σκληρών τροφών κλπ. Μία άλλη επεμβατική μέθοδος, που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από τις star του Hollywood και της διεθνούς πασαρέλας είναι η τεχνική Buccal Fat Removal. Πρόκειται για μία επέμβαση που επιτυγχάνει πιο έντονα ζυγωματικά με την αφαίρεση του λίπους που υπάρχει φυσικά στα μάγουλα. Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μία τομή στο εσωτερικό του στόματος και από εκεί αφαιρεί το pad λίπους που υπάρχει στα μάγουλα, με αποτέλεσμα αυτά να φαίνονται «ρουφηγμένα». Η επέμβαση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη και δεν απαιτεί παραμονή στην κλινική.

 

Μη Επεμβατική Μέθοδος

Όταν μιλάμε για μη επεμβατική προσέγγιση, τότε η επιλογή γίνεται ανάμεσα στη χρήση λίπους ή μεγάλης πυκνότητας υαλουρονικού οξέος. Στην περίπτωση της έγχυσης αυτόλογου λίπους, πρέπει να προηγηθεί η λήψη του λίπους από κάποια περιοχή του σώματος, όπου υπάρχει σε περίσσεια. Εν συνεχεία αυτό καθαρίζεται και εγχέεται εκ νέου στην περιοχή των ζυγωματικών σε όλο το τους το μήκος και με τρόπο τέτοιο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακριβώς αυτό που ταιριάζει και φαίνεται φυσικό στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Μέρος του λίπους απορροφάται στο πρώτο διάστημα μετά την έγχυση, αλλά το υπόλοιπο παραμένει για πάντα στην περιοχή. Στην περίπτωση της έγχυσης υαλουρονικού οξέος, ειδικού για τη χρήση αυτή που παρουσιάζει αυξημένη πυκνότητα για να μπορεί να επιτύχει τον απαιτούμενο όγκο. Ο πλαστικός χειρουργός το εγχέει στην περιοχή εφαρμογής με μικρές ειδικές κάνουλες-ενέσεις είτε βαθιά κάτω από το δέρμα είτε και περιοστικά για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία των 30 λεπτών, ενώ συχνά συστήνεται και μία δεύτερη για έλεγχο του αποτελέσματος. Το υαλουρονικό οξύ δεν παραμένει για πάντα, αλλά σιγά σιγά εξασθενεί και εξαφανίζεται πλήρως σε περίπου 12 μήνες, οπότε και μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία.

 

 

 

 

Recent Posts