Γυρίζοντας από τις διακοπές-Part 1: Δυσχρωμίες

 In Άρθρα, Θεραπείες Fraxel, Θεραπείες Μεσοθεραπεία, Θεραπείες Χημικό Peeling

Στο τέλος του καλοκαιριού, και ειδικά κατά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές μας διακοπές παρατηρούμε ότι η επιδερμίδα μας έχει αλλάξει, και δυστυχώς όχι προς το καλύτερο. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η αφυδάτωση από την ζέστη και το αλάτι, έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο δέρμα μας: Πανάδες, κηλίδες, φακίδες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ξηρή επιδερμίδα που «σπάει». Είναι χρήσιμο λοιπόν να ξέρουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε την όψη του προσώπου μας και να κάνουμε την επιδερμίδα μας να λάμψει από υγεία.

Πανάδες, κηλίδες και άλλες δυσχρωμίες

dysxrwmies

Ένα από σημαντικότερα δώρα του ήλιου είναι η βιταμίνη d με τα γνωστά και ποικίλα οφέλη της. Ωστόσο, η ηλιακή ακτινοβολία φέρνει και ανεπιθύμητα «δωράκια». Οι παντός είδους δυσχρωμίες του δέρματος είναι ένα από τα αυτά και συνήθως οφείλονται στην αυξημένη συσσώρευση μελανίνης σε ένα σημείο. Οι δυσχρωμίες δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνες για την υγεία, αλλά δίνουν μία όψη στο πρόσωπο που δεν συνάδει με την ηλικία σας κι αν αφεθούν χωρίς θεραπεία η έκτασή τους μπορεί να μεγαλώσει.

Τι μπορούμε να κάνουμε:

Μεσοθεραπεία

Με την ενέσιμη μεσοθεραπεία, μία μη επεμβατική μέθοδο, εγχέονται σε βάθος στο δέρμα εκχυλίσματα οξέων και φυτικών συστατικών, τα οποία επαναφέρουν τον κανονικό χρωματισμό του δέρματος εξαφανίζοντας τις πανάδες ενώ βελτιώνουν παράλληλα την υφή της επιδερμίδας.

Χημικό peeling

Με το χημικό peeling απομακρύνεται η προβληματική εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. Συνηθέστερα γίνεται χρήση τριχλωρικού οξέος και λευκαντικών ουσιών, η δοσολογία των οποίων είναι εξατομικευμένη. Τρεις εβδομάδες μετά από την θεραπεία το δέρμα έχει βελούδινη υφή και ομοιόμορφο χρωματισμό, χωρίς ενοχλητικές κηλίδες.

Fraxel

Με το fraxel  ο γιατρός στοχεύει κατευθείαν στην βλάβη, χωρίς να επηρεάζει τον υγιή, περιβάλλοντα ιστός του δέρματος. Με την ενέργεια του laser, αφαιρούνται χωρίς πόνο οι στοιβάδες που φέρουν τις πανάδες ή άλλου τύπου δυσχρωμίες. Ταυτόχρονα, με την παραγωγή νέου κολλαγόνου το δέρμα αναπλάθεται και συσφίγγεται.

Λευκαντικές Κρέμες

Η εφαρμογή ειδικών κρεμών τοπικά μπορούν να συνεισφέρουν στην επιθυμητή λεύκανση του δέρματος. Φαρμακο-καλλυντικά που περιέχουν ισχυρά θρεπτικά μίγματα λευκαντικών συστατικών και βιταμινών μπορούν ακόμη και να εξαλείψουν τις επιφανειακές δυσχρωμίες. Είναι απαραίτητο όμως να απευθύνεστε πρώτα στον γιατρός σας. Εκείνος  θα σας συστήσει την κρέμα που ενδείκνυται για την επιδερμίδα και το πρόβλημά σας, και  θα αποφύγετε τυχόν παρενέργειες που μπορεί να προκληθούν από ορισμένες ουσίες που περιλαμβάνονται σε λευκαντικά προϊόντα.

 

Recommended Posts