Δέρμα θαμπό, άτονο και ξηρό? Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

 In Uncategorized

 

Το φθινόπωρο είναι μία μεταβατική εποχή τόσο για εμάς όσο και για το δέρμα μας. Το ήδη ταλαιπωρημένο δέρμα μας από την αυξημένη ηλιοφάνεια του καλοκαιριού, έχει τώρα να αντιμετωπίσει ένα μίνι-σοκ που προκαλείται από τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Ετσι, δείχνει ξηρό και άτονο, αλλά και λεπτό σαν έτοιμο να «σπάσει». Η ξηρότητα και η απώλεια του όγκου δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος για τον σχηματισμό λεπτών ρυτίδων.  O πλαστικός χειρουργός, Χρήστος Μεγαπάνος μας λέει όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε για να προλάβουμε την γήρανση του δέρματός μας και να αποκαταστήσουμε την ευαίσθητη επιδερμίδα μας,  με μεσοθεραπεία.

Λίγα λόγια για την διαδικασία

Η θεραπεία ξεκινά αφού προηγουμένως τοποθετηθεί αναισθητική κρέμα στα σημεία που θα αντιμετωπιστούν και ολοκληρώνεται σε μισή περίπου ώρα. Οι ενέσεις που είναι πολύ λεπτές έως ανεπαίσθητες στοχεύουν σε συγκεκριμένο βάθος της μεσαίας στοιβάδας  της επιδερμίδας. Όταν το διάλυμα φτάσει στο απαιτούμενο βάθος  βοηθά στην διαδικασία της ανάπλασης της επιδερμίδας.

Ποια συστατικά χρησιμοποιούνται

Στη μεσοθεραπεία αποκατάστασης και ενυδάτωσης της επιδερμίδας  χρησιμοποιούνται διάφορα συστατικά που προάγουν την υγεία και αντιγήρανση της επιδερμίδας. Τέτοια είναι το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αντιοξειδωτικοί  παράγοντες,  αμινοξέα, γλυκόζη κ.α.  Η θεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού όπου με ενέσιμο τρόπο εκχωρείται το διάλυμα με τα χρήσιμα συστατικά σε βάθος στο δέρμα.

 

Τα αποτελέσματα

Κάθε ουσία προσφέρει στην επιδερμίδα κάτι διαφορετικό, για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ συγκρατώντας την υγρασία συμβάλλει στην ενυδάτωση του δέρματος, οι βιταμίνες χαρίζουν μία υγιή λάμψη στην επιδερμίδα και κ.ο.κ Παράλληλα,  ο ερεθισμός από την βελόνα διεγείρει τους ινοβλάστες,  οι οποίοι ενεργοποιούν την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Η κολλαγονογένεση είναι σταδιακή και πραγματοποιείται καθ’ όλο το  διάστημα των επόμενων εβδομάδων από την θεραπεία. Το κολλαγόνο που παράγεται αναζωογονεί την επιδερμίδα,  απαλύνει τις υπάρχουσες γραμμές και ρυτίδες και την καθιστά σφριγηλή και ελαστική.  Με την ολοκλήρωση του κύκλου των μεσοθεραπειών το δέρμα ανακτά την χαμένη του φωτεινότητα, αποκτά ομαλή υφή και είναι γεμάτο φρεσκάδα.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία αποτελεί μία μέθοδο αντιγήρανσης μη επεμβατική και με άμεσα ορατά αποτελέσματα.

 

Recommended Posts