Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

 In Άρθρα

Γενικά

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες PRP είναι μία εξαιρετικά δημοφιλής θεραπεία, καθώς αφενός προσφέρει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα λάμψης και αναζωογόνησης και αφετέρου εγγυάται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, καθώς το υλικό που χρησιμοποιείται είναι προϊόν του ίδιου του οργανισμού της ασθενούς. Τα τελευταία χρόνια η αυτόλογη μεσοθεραπεία εξελίσσεται διαρκώς και συνεχώς ανακαλύπτονται νέα πεδία εφαρμογής της τόσο στο χώρο της αισθητικής όσο και της επανορθωτικής ιατρικής.

Διαδικασία

Το αυτόλογη μεσοθεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο και είναι πρακτικά μία εντελώς ανώδυνη διαδικασία. Ο πλαστικός χειρουργός ξεκινά με μία απλή αιμοληψία, ώστε να πάρει το αίμα, το οποίο μετά από ειδική επεξεργασία θα αποτελέσει τελικά το υλικό με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η μεσοθεραπεία. Μετά από φυγοκέντριση σε ειδική συσκευή, ο γιατρός λαμβάνει τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια του αίματος που είναι απαραίτητα για να γίνει η διαδικασία. Τα αιμοπετάλια έχουν μέσα τους μεγάλη ποσότητα αυξητικών παραγόντων, οι οποίοι είναι ουσίες που επιταχύνουν τις φυσιολογικές κυτταρικές διεργασίες του δέρματος. Στη συνέχεια εγχέει το υλικό αυτό στην υπό θεραπεία περιοχή με τη βοήθεια εξαιρετικά λεπτών ενέσεων.

Λειτουργία

Η έγχυση των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων του αίματος με τη μορφή ενέσιμης μεσοθεραπείας έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς από τη μία το δέρμα «θρέφεται» με αυξητικούς παράγοντες που προάγουν την ανανέωση και την αναγέννηση της επιδερμίδας και από την άλλη κινητοποιούνται οι ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλάγόνου και ελαστίνης. Η όλη διαδικασία στην ουσία δίνει έναυσμα στον οργανισμό να δράσει προς όφελος της εικόνας του δέρματος, αναζωογονώντας εκ των έσω την επιδερμίδα.

 

Περιοχές Εφαρμογής

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο και σώμα. Συνηθέστερα εφαρμόζεται για λάμψη και αναζωογόνηση σε όλη το πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τη ράχη των χεριών, χωρίς αυτό να αποκλείει την εφαρμογή του σε κάθε σημείο του προσώπου και του σώματος για βελτίωση της εικόνας του δέρματος και σύσφιξη, για αντιμετώπιση των ραγάδων και για απάλυνση ουλών και σημαδιών.

Αριθμός Συνεδριών

Ο αριθμός των συνεδριών και η διάρκεια της κάθε συνεδρίας ποικίλλουν ανάλογα με την έκταση της υπό θεραπεία περιοχής και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ως επί το πλείστον πάντως απαιτούνται σίγουρα 2-3 συνεδρίες μέσα σε έναν κύκλο εφαρμογών με μεσοδιάστημα ενός μήνα μεταξύ τους, ενώ συστήνεται να πραγματοποιούνται και κάποιες συνεδρίες συντήρησης για διατήρηση του αποτελέσματος.

Ασφάλεια & Πλεονεκτήματα

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της θεραπείας είναι η εξαιρετική ασφάλεια που τη συνοδεύει, καθώς αυτό που εγχέεται στο δέρμα δεν είναι κάποια ξένη ουσία αλλά το ίδιο το αίμα του ασθενούς. Αυτό αποκλείει κάθε πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης ή απόρριψης από τον οργανισμό. Η θεραπεία ενδείκνυται για κάθε υγιή ενήλικά, ενώ αποκλείονται άνθρωποι με ενεργά δερματικά νοσήματα και νόσους του κολλαγόνου. Ο μικρός χρόνος αποθεραπείας και η άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα, τα πολύ εντυπωσιακά μεν αλλά και απόλυτα φυσικά δε αποτελέσματα, καθώς και η μεγάλη γκάμα εφαρμογών της εν λόγω θεραπείας, την κάνει μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές της σύγχρονης αισθητικής ιατρικής.

Εφαρμογές

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες PRP μπορεί να προσφέρει πέρα από λάμψη και ανανέωση, βαθιά ενυδάτωση του δέρματος, βελτίωση του σφρίγους της επιδερμίδας, καθώς και των υπαρχόντων ουλών, όπως ουλών ακμής, σημαδιών από ατυχήματα ή εγκαύματα, ραγάδων από εγκυμοσύνη ή απότομη αυξομείωση βάρους, ταχύτερη επούλωση από εγκαύματα, λείανση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, σύσφιξη και βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού, πρόληψη και αντιγήρανση, καθώς και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε αρχικά στάδια. Τέλος, χρησιμοποιείται συχνά και ως συμπληρωματική θεραπεία σε άλλες εφαρμογές για ενίσχυση του αποτελέσματος.

 

 

Recommended Posts