Αντίο σε καλοκαίρι και πανάδες..!

 In Άρθρα, Θεραπείες Fraxel, Θεραπείες Μεσοθεραπεία, Θεραπείες Χημικό Peeling

Η αγαπημένη εποχή του χρόνου μας αποχαιρέτησε αφήνοντας τα σημάδια της.. στο πρόσωπό μας.

Με το πέρας του καλοκαιριού επανερχόμαστε σιγά σιγά στην καθημερινότητα και αρχίζουμε να παρατηρούμε διάφορες αλλαγές πάνω μας. Κάποιες μας αρέσουν και κάποιες όχι. Το μαυρισμένο μας σώμα σίγουρα είναι στα συν, αφού μας κάνει να φαινόμαστε πιο αδύνατες και σαγηνευτικές, ενώ η χαλαρή μας διάθεση φαίνεται να ασκεί μία εκπληκτική γοητεία στους πάντες γύρω μας. Ωστόσο πρέπει να το παραδεχτούμε, το πρόσωπό μας δεν είναι και στα καλύτερά του.

Κι αυτό το καλοκαίρι, όσο προσεκτικές κι αν ήμασταν, κληρονομήσαμε μερικές extra φακίδες και πανάδες. Μήπως όμως αντί να ψάχνουμε πιο concealer θα καλύψει ικανοποιητικά τις δυσχρωμίες μας, να δούμε με ποιόν τρόπο μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές?!

Με τις εξελίξεις στην αισθητική ιατρική υπάρχουν θεραπείες που επαναφέρουν το ομοιόμορφο χρώμα της επιδερμίδας άμεσα και μη επεμβατικά. Δείτε ποιες είναι:

Μεσοθεραπεία λεύκανσης 

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία δρα απευθείας στα κύτταρα της μεσαίας στοιβάδας του δέρματος μειώνοντας την παραγωγή μελανίνης και ενεργοποιώντας την ανανέωση της επιδερμίδας. Τα λευκαντικά συστατικά της μεσοθεραπείας προσφέρουν άμεση λεύκανση μετά από λίγες συνεδρίες. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές μετά από κάθε συνεδρία, με τις μελαγχρώσεις να απαλύνουν σταδιακά έως ότου εξαφανιστούν. Ιδανική περίοδος για λευκαντική μεσοθεραπεία είναι οποτεδήποτε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

 

Χημικό peeling  

Η χρήση συγκεκριμένων χημικών διαλυμάτων, όπως το τριχλωροξικό (TCA) και το γλυκολικό οξύ ή το διάλυμα Jessner πραγματοποιούν απολέπιση σε βάθος κι έτσι οι στοιβάδες που φέρουν την βλάβη απομακρύνονται. Οι δυσχρωμίες αποχρωματίζονται και η επιδερμίδα ανακτά τον ενιαίο χρωματισμό και την λάμψη της. Ιδανική περίοδος για peeling είναι μετά το καλοκαίρι ενώ τα αποτελέσματα από την θεραπεία θα είναι εμφανή 3 εβδομάδες μετά.

Fraxel laser  

Το κλασματικό laser είναι ιδανικό για τις πανάδες που φθάνουν ως το χόριο. Η ενέργεια του laser στοχεύει σε βάθος και δρα με μεγάλη ακρίβεια, αφήνοντας έτσι άθικτο τον υγιή ιστό. Το τμήμα του δέρματος που παρουσιάζει μελάγχρωση απομακρύνεται και η επιδερμίδα αναπλάθεται κατά τις επόμενες 5-7 ημέρες. Ιδανική περίοδος για fraxel laser είναι τα μέσα με τέλη του φθινοπώρου.

Ο γιατρός θα σας συμβουλεύσει για το ποια θεραπεία ενδείκνυται για εσάς. Με την ολοκλήρωση της θεραπείας το δέρμα σας θα είναι φωτεινό και λαμπερό και ο χρωματισμός του ομοιόμορφος!

Recommended Posts